Γράφτηκε από τον/την Εκκλησία Εσθονίας. 28/04 12:00

esthonias 1

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και τη συμμετοχή των πιστών εορτάστηκε η «Πανήγυρις των πανηγύρεων», η εορτή της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Χριστού μας στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, όπου είναι και η έδρα της Αυτονόμου Εκκλησίας της Εσθονίας.

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Συμέων και Άννης ιερούργησε το Προκαθήμενος της Εσθονικής Εκκλησίας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος με τους ιερείς και τους διακόνους του Ναού και αντίστοιχα στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, της παλαιάς πόλεως, ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Μακάριος.

Και στους δύο Ιερούς Ναούς εψάλλει το «Χριστός Ανέστη» στον προαύλιο χώρο, αφού προηγουμένως είχε δοθεί το άγιος Φώς. Ακολούθησε η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία κατά την οποία το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως σύμφωνα με την Εσθονική παράδοση διαβάστηκε σε πολλές γλώσσες: Ελληνικά, Εσθονικά, Σλαυονικά, Ρωσσικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Σέτο, και Λατινικά.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας δόθηκαν τα πασχαλινά αυγά στους πιστούς και ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα στην οποία μετείχε όλο το εκκλησιάσμα.

esthonias 2

esthonias 2

esthonias 2

anastasi esthonia 3

anastasi esthonia 1

anastasi esthonia 1

Εμφανίσεις: 255676
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: