Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

filaret 1680

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


Ο Επικεφαλής του λεγόμενου "Πατριαρχείου Κιέβου" Φιλάρετος Ντενισένκο, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Εκκλησία του χρειάζεται τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας.

"Αγωνιζόμαστε σκληρά, και καταβάλλουμε προσπάθειες, γιατί θέλουμε να δημιουργήσουμε στην Ουκρανία μια ενωμένη Τοπική Εκκλησία. Οι αντίπαλοί μας, γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό οδηγεί στη νίκη. Επομένως συγκέντρωσαν όλες τις δυνάμεις του κόσμου για να αποτρέψουν την ενοποίηση της Ουκρανικής Ορθοδοξίας" - τόνισε μεταξύ άλλων ο Φιλάρετος.

Σύμφωνα με τον Φιλάρετο Ντενισένκο, πρέπει όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες στην Ουκρανία να ενωθούν, και να δημιουργήσουν την νέα Ουκρανική Εκκλησία.

Σχετικά με τον Τόμο ο Φιλάρετος τόνισε: "Γιατί χρειαζόμαστε τον Τόμο; Δεν μπορούμε και χωρίς αυτόν; Βεβαίως και μπορούμε, αλλά τον θέλουμε για να ενωθούμε με όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, να προσευχόμαστε με τους Έλληνες, τους Βούλγαρος, τους Ρώσους και με όλους του Ορθοδόξους".

"Γι' αυτό θέλουμε τον Τόμο! Ελπίζω ότι θα το πετύχουμε" - πρόσθεσε κλείνοντας ο Επικεφαλής του λεγόμενου "Πατριαρχείου Κιέβου" Φιλάρετος.

Εμφανίσεις: 262373
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: