Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/11 12:21

paris1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Την πλήρη άγνοια για την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να καταργήσει την Αρχιεπισκοπή των Ορθοδόξων Παροικιών της Ρωσικής Παρασόδεως, εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Αρχιεπίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Ιωάννης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης δήλωσε ότι, ουδόλως ζητήθηκε από την Αρχιεπισκοπή κάτι τέτοιο, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν είχε λάβει καμία γνώση περί της αποφάσεως.

Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χαριουπόλεως, 'εφτασε στο Φανάρι, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του Επισκοπικού Συμβουλίου Νικολάο Λοπούχιν.

Εκεί ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, πληροφορήθηκε για την απόφαση σε κατ΄ ιδιαν συνάντηση που είχε με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης και ο Γραμματέας του Επισκοπικού Συμβουλίου θα επιστρέψουν σύντομα στο Παρίσι, όπου θα έχουν συνάντηση με τα υπόλοιπα μέλη για να συζητήσουν την εν λόγω απόφαση.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπισκοπος Ιωάννης, ζήτησε από τις Κοινότητες, τους κληρικούς και τους πιστούς, να παραμείνουν ήρεμοι και να προσεύχονται μέχρι νεωτέρας.

Εμφανίσεις: 260229
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: