Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 27/11 22:17

PAVLENKO

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


Την Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου το Οικουμενικό Πατριάρχειο εξέδωσε Δελτίου Τύπου, σχετικά με την επίσκεψη του Συμβούλου του Προέδρου της Ουκρανίας Ράστισλαβ Παβλένκο στο Φανάρι.

Ο Σύμβουλος του Προέδρου συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, παρουσία του Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και των δύο Εξάρχων του Κιέβου.

Στην ανακοίνωσή του, το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια για την συνάντηση, αλλά ούτε τον λόγο της επισκέψεως του κ. Παβλένκο.

Όμως ο κ. Παβλένκο μετά την συνάντηση μίλησε σε δημοσιογράφους, τους οποίους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε στο Φανάρι.

"Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, μετά το πέρας της Συνόδου, θα υπάρξει επίσημο μήνυμα για το τελικό σημείο της διαδικασίας που αφορά τον Τόμο" - δήλωσε ο Ράστισλαβ Παβλένκο.

Επίσης ανέφερε ότι το κείμενο του Τόμου της Αυτοκεφαλίας, θα πρέπει να εγκριθεί κατά την διάρκεια της Ιεράς Συνόδου 27 με 29 Νοεμβρίου.

Σε ερώτηση σχετικά με τον "Ενωτικό Συμβούλιο" ο κ. Παβλένκο δήλωσε ότι "θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Δεκέμβριο και από την διαδικασία θα εκλεγεί επικεφαλής της ενιαίας Εκκλησίας. Μετά θα μεταβεί στο Φανάρι όπου θα γίνει δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη".

Εμφανίσεις: 216424
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: