Γράφτηκε από τον/την sputniknews.gr. Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018

filaret 1680

Για το ενδεχόμενο ο ίδιος να είναι επικεφαλής της αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας μίλησε ο επικεφαλής της μη κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας, Φιλάρετος, αναφέροντας ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν στο «Συμβούλιο Ενοποίησης».

Η απόφαση για το εάν ο επικεφαλής της μη κανονικής δομής της Εκκλησίας της Ουκρανίας Πατριάρχης Φιλάρετος θα είναι και επικεφαλής της αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας δεν έχει ληφθεί ακόμη, όπως δήλωσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι αυτό θα ανακοινωθεί στο «Συμβούλιο Ενοποίησης».

Την ίδια ώρα, πάντως, ο Φιλάρετος υπενθύμισε ότι η υποψηφιότητά του έχει θεωρηθεί ως η κύρια.

«Ευχαριστώ του επισκόπους που έχουν εκφράσει την εμπιστοσύνη τους σε εμένα. (…) Θα ενημερώσω το συμβούλιο για την απάντησή μου όσον αφορά στην πρόταση της εκλογής μου, δικαιολογώντας το όραμα και την απόφασή μου, εάν η πρόταση ανακοινωθεί επίσημα στο συμβούλιο», ανέφερε ο ίδιος σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε στο Facebook.

Νωρίτερα, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων ανέφερε ότι o έξαρχος της Κωνσταντινούπολης, Αρχιεπίσκοπος Δανιήλ και ο Αρχιεπίσκοπος Ιώβ, οι οποίοι «πρόσφατα δραστηριοποιήθηκαν στην Ουκρανία», είναι οι πιθανότεροι υποψήφιοι για τη θέση του επικεφαλής της αυτοκέφαλης Εκκλησίας.

Μιλώντας για την πιθανές υποψηφιότητες του Φιλαρέτου και του Μακάριου Μαλετίτς, εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σημείωσε ότι «για την Κωνσταντινούπολη θα ήταν σημαντικό η νέα δομή να διευθύνεται από έναν κανονικό ιεράρχη», αφού θα της έδινε «μεγαλύτερη νομιμότητα».

Πηγή: sputniknews.gr

Εμφανίσεις: 289773
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: