Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/09 23:00

telmisou iob

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


Την δική του απάντηση έδωσε αμέσως μετά το ανακοινωθέν της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιωβ του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου μιλώντας στο Ukrinform, ανέφερε ότι η Εκκλησία της Ουκρανίας δεν έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τους Έξαρχους να εγκαταλείψουν το Κιέβο.

"Με ποιο δικαίωμα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ουκρανίας καταδικάζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αφού η ίδια δεν είναι ανεξάρτητο μέλος των διαπραγματεύσεων, αφού η αλληλογραφία περιλαμβάνει μόνο την Ρωσική Εκκλησία" πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού.

Ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού πρόσθεσε επίσης, ότι πριν από δέκα χρόνια και ο Οικουμενικός Πατριάρχης έφτασε στο Κίεβο, χωρίς πρόσκληση εκ μέρους της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

"Τότε η Εκκλησία ήταν υπό την καθοδήγηση του Μητροπολίτη Βλαδιμήρου, ο οποίος δεν είχε επιλέξει την οδο της αντιπαράθεσης, αλλά το μονοπάτι του διαλόγου και της κατανόησης" - είπε κλείνοντας ο κ. Ιωβ.

Εμφανίσεις: 301298
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: