Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/09 20:09

filaretos denisenko3Ο αυτοαποκαλούμενος Πατριάρχης του Κιέβου Φιλάρετος (Ντενισένκο)

Ρεπορτάζ: Romfea.gr


Μετά από απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου που λήφθηκε στις 31 Αυγούστου, ορίστησαν δύο Έξαρχοι στο Κιέβο στα πλαίσια της προετοιμασίας για την απονομή Αυτοκεφάλου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το λεγόμενο "Πατριαρχείο του Κιέβου" στην είδηση αυτή, εξέφρασε την ικανοποιήση του για την εξέλιξη των γεγονότων.

"Το Πατριαρχείο Κιέβου χαιρετίζει την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και αναμένουμε μια γόνιμη συνεργασία... Ο διορισμός Εξάρχων του Πατριαρχείου στο Κιέβο, αποτελούν ανάγκη για να παρακολουθήσουν την κατάσταση και να επικοινωνήσουν με όλες τις πλευρές ώστε να προχωρήσουν στην υλοποίηση της απόφασης" - αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αυτοαποκαλούμενο "Πατριαρχείου του Κιέβου".

Να σημειωθεί ότι οι Έξαρχοι Ιεράρχες από το 2015 ήταν προσωπικοί εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριάρχη στις συνομιλίες για την ενοποίηση των Ορθόδοξων Εκκλησιών στην Ουκρανία.

Επίσης, κατ 'επανάληψη είχαν ανατεθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη να εκπροσωπούν το Πατριαρχείο στους εορτασμούς στην Ουκρανία, κυρίως, τον Ιούλιο του 2018 κατά τον εορτασμό της 1030ης επετείου του Βαπτίσματος των Ρως.

Εμφανίσεις: 304356
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: