Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 31/08 22:00

gallias mosxas

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


"Δεν υπάρχει γυρισμός στην εκχώρηση Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία" - τονίζουν πηγές του Οικουμενικού Πατριαρχείου, λίγες ώρες μετά τις συνομιλίες των δύο Προκαθημένων στο Φανάρι.

Ωστόσο ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο οποίος συμμετείχε στις συνομιλίες, μιλώντας στο The Associated Press, ανέφερε ότι "δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την εκχώρηση της αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία."

Επίσης ο Μητροπολίτης Γαλλίας ξεκαθάρισε στο AP την στάση του Οικουμενικού Πατριαρχείου επί του θέματος, υπογραμμίζοντας πως "το τελευταίο βήμα της διαδικασίας δεν έχει επιτευχθεί ακόμη."

"Σήμερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επανέλαβε αυτοπροσώπως, κατά την συνάντηση των δύο Προκαθημένων, ότι η απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχει ληφθεί και δεν γυρίζουμε προς τα πίσω. Συνεπώς, ακολουθούμε την απόφαση αυτή και την θέτουμε σε εφαρμογή" - δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Γαλλίας.

Κλείνοντας ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου τόνισε: "Δεν έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδικασίας. Ο Τόμος, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της εφαρμογής του. Έχουμε ακόμα κάποια δουλειά να κάνουμε και αυτό βρίσκεται υπό τον συντονισμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου."

Εμφανίσεις: 301753
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: