Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/06 12:46

pavlopoulos bartholomaios 5

Ρεπορτάζ: Romfea.gr


Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουνίου η συνάντηση του Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έτυχε θερμής υποδοχής από τον κ. Παυόπουλο, ο οποίος τον καλωσόρισε στο Προεδρικό Μέγαρο.

''Σας υποδέχομαι εκ νέου στην προεδρία της δημοκρατίας και θέλω για μία ακόμα φορά να σας διαβεβαιώσω για την συμπαράσταση της πολιτείας στο έργο το οποίο επιτελείται. Αυτό το κορυφαίο έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την υπεράσπιση των αρχών και των αξιών της Ορθοδοξίας διεθνώς, σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και υπενθυμίζω ότι αυτές οι αρχές, ιδίως αυτές που αφορούν τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη, την ειρήνη, την δικαιοσύνη έχουν τεράστια αξία σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παυλόπουλος.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε: ''Τιμούμε την όλη πρωτοβουλία σας για την προστασία του περιβάλλοντος, σε μία εποχή που η προστασία του περιβάλλοντος αποκτά υπαρξιακές διαστάσεις για την ανθρωπότητα. Σε μία εποχή που δυστυχώς κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι το μείζον για την διατήρηση της ισορροπίας στον πλανήτη δεν είναι τόσο η οικονομική ανάπτυξη, όσο είναι το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος''.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συμπαράσταση του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τονίζοντας: ''Η συμπαράσταση σας, του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει ιδιαίτερη αξία και μας δίνει θάρρος για το έργο μας''.

''Στο πρόσωπό μου τιμάτε το Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο διαχρονικά, αιώνες τώρα, εργάζεται για τον παναθρώπινο πολιτισμό'' υπογράμμισε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Να αναφερθεί ότι μετά την συνάντηση ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

pavlopoulos bartholomaios 1

pavlopoulos bartholomaios 1

pavlopoulos bartholomaios 1

pavlopoulos bartholomaios 1

Εμφανίσεις: 301442
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: