Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/02 10:44

pitsis

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Εξελέγη πριν από λίγο σύμφωνα με πληροφορίες από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Νέος Μητροπολίτης Σύμης.

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε για νέο Μητροπολίτη Σύμης τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Κώου και Νισύρου Αρχιμ. Χρυσόστομο Πίτση.

Βιογραφικό του νέου Μητροπολίτη Σύμης Χρυσοστόμου (κατά κόσμον Νικολάου Πίτση του Δημοσθένους):

Εγεννήθη εν Κω Δωδεκανήσου το έτος 1967. Διήκουσε τα εγκύκλια μαθήματα εν αυτή. Το δε έτος 1981 ενεγγράφη εις την εν Αγίω Όρει Αθωνιάδα Σχολή εκ της οποίας έλαβε το Απολυτήριον του Λυκείου.

Εν συνεχεία εφοίτησεν εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατά την εορτήν του Ευαγγελισμού το έτος 1985 εκάρη μοναχός υπό του τότε Καθηγουμένου (και νυν Προηγουμένου της Ιεράς Μονής των Ιβήρων) της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Σταυρονικήτα Πανοσ. Αρχιμ. Βασιλείου Γοντικάκη.

Διάκονος εχειροτονήθη υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ροδοστόλου κ. Χρυσοστόμου, του οποίου υπήρξε και μαθητής τη 8η Απριλίου 1991.

Πρεσβύτερος εχειροτονήθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σεβαστείας κ. Δημητρίου τη 25η Σεπτεμβρίου 1995 εν τω Καθολικώ της Ιεράς Μονής της μετανοίας του.

Το έτος 1998 επέστρεψε εις την γενέτειράν του και τοποθετήθηκε ιερατικώς προιστάμενος εν τη Ενορία Αγίου Παύλου Λινοποτίου, την οποίαν ανεκαίνισε εκ βάθρων, οικοδομήσας διά τας ανάγκας της Ιεράς Μητροπόλεως, ιδία μερίμνη και φροντίδι, Ιερόν Ναόν-Βαπτιστήριον επ᾿ ονόματι του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Το 2004 διορίστηκε ιερατικώς προιστάμενος εν τη Ενορία Αγίας Παρασκευής πόλεως Κω και τοποθετήθηκε υπό του Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κυρού Αιμιλιανού Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου, θέση εις την οποίαν επανετοποθετήθη το έτος 2009 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ ην διετήρησε μέχρι της εκλογής του εις την Ιεράν Μητρόπολιν Σύμης.

Εμφανίσεις: 308981
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: