Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/01 11:43

theofania fanar

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Σάββατο 6 Ιανουαρίου η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Επίσης συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Γέρων Νικαίας Κωνσταντίνος, Σεβαστείας Δημήτριος, Φιλεδελφείας Μελίτωνας, Μύρων Χρυσόστομος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Προύσης Ελπιδοφόρος, Κυδωνίων Αθηναγόρας και Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος.

Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων στον Κεράτιο κόλπο, παρουσιά πλήθος πιστών από όλη την Ελλάδα.

Εκκλησιάστηκαν ο Yφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, κ.Ιωάννης Αμανατίδης, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρας, κ.Πέτρος Μαυροειδής, ο Πρέσβης κ.Ευάγγελος Σέκερης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, o Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας στην Πόλη, κ.Oleksandr Gaman, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε. και πλήθος πιστών από την Πόλη, την Ελλάδα και πολλές χώρες του εξωτερικού.

Φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

theofania sto fanari 1

theofania sto fanari 1

theofania sto fanari 1

theofania sto fanari 1

theofania sto fanari 1

theofania sto fanari 1

theofania sto fanari 1

theofania sto fanari 1

Εμφανίσεις: 302780
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: