Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/09 16:11

kouopio karelias 3

Ο Γέροντας της Σκήτης του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Αγίου Όρους επισκέφθηκε τη Φινλανδία με τη πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτη Κούοπιο και Καρελίας κ. Αρσενίου.

Το Σαββατοκύριακο από 30.8. εώς 1.9. ο Γέροντας Εφραίμ ήταν κύριος ομιλητής στο σεμiνάριο, που οργανώθηκε από το ίδρυμα του Αγίου Όρους.

Την Παρασκευή 6. Σεπτεμβρίου ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ με την επίσκεψή του στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Χριστού του Βάλαμο δυνάμωσε πνευματικά την αδελφότητα και ύστερα έκανε ομιλία στο πνευματικό κέντρο της Ορθόδοξης ενορίας στη πόλη Κούοπιο.

Το Σάββατο ό Γέροντας συνάντησε προσωπικά τις αδελφές της Ιεράς Μονής της Αγίας Τριάδος εν Λίντουλα δίδοντας σε αυτές πνευματικές συμβουλές.

Στη Λίντουλα τις ακολουθίες τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρσένιος ο οποίος μετά από τη Θεία Λειτουργία μίλησε στους προσκυνητές για τις σχέσεις Ορθοδόξων του Βορρά με το Άγιον Όρος, πώς αυτές οι επαφές έχουν πολλά βήματα και ένα μεγάλο βήμα ήταν, όταν ο Άγιος Αρσένιος έφερε την εικόνα της Παναγίας από το Αγίον Όρος στο Μοναστήρι της Κονεβίτσας στο νησί της Λίμνης Λάδογα το έτος 1393.

Αυτή η εικόνα βρίσκεται τώρα στο Νέο Βάλαμο. Αυτή η σχέση με το Άγιον Όρος κρατιέται εώς σήμερα και είναι θαύμα, όπως είναι θαύμα, ότι έχουμε σήμερα ως φιλοξενούμενο από το Άγιο Όρος τον Αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης υπενθύμησε τους προσκυνητές, ότι πολύ εύχολα ξεχνάμε, ότι εμείς οι ορθόδοξοι του Βορρά, είμαστε μόνο ένα μικρό Ποίμνιο στον Ορθόδοξο κόσμο, το πράγμα το οποίο εύχολα ξεχνάμε και πώς πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι και ευχαριστιμένοι, όταν ένας άξιος και σεβαστός Γέροντας από το Άγιον Όρος βρήκε χρόνο και ήρθε για να μας δυναμώσει στη πνευματική μας άσκιση.

Ύστερα από τη Λίντουλα ο Γέροντας της Σκήτης του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα συνέχισε την επίσκεψή του στη πόλη Turku, η οποία είναι πρώην προτεύουσα της χώρας.

Φωτογραφίες: Kaj Appelberg

kouopio karelias 1

kouopio karelias 1

kouopio karelias 4

kouopio karelias 4

kouopio karelias 6

kouopio karelias 6

kouopio karelias 8

Εμφανίσεις: 301789
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: