Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/01 18:28

dieklistatiki-1

Κάθε χρόνο, τον Ιανουάριο, τελείται στο Μόναχο, εναλάξ στον ρωμαιοκαθολικό καθεδρικό ναό και στον ευαγγελικό επισκοπικό ναό, μια διεκκλησιαστική τελετή για την ενότητα των χριστιανών.

Υπάρχει δε η μακροχρόνια παράδοση να κηρύττει ο ρωμαιοκαθολικός επισκοπος στον ευαγγελικό επισκοπικό ναό και ο ευαγγελικός επίσκοπος στον ρωμαιοκαθολικό καθεδρικό ναό.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα εφέτος στον ευαγγελικό επισκοπικό ναό, ό οποίος είχε και μια πικρή ναζιστική εμπειρία.

Με διαταγή του Χίτλερ καταδαφίστηκε το έτος 1938, με το πρόσχημα της διάνοιξης της οδού που συνόρευε με τον ναό και κτίστηκε εκ νέου το 1955, σε γειτονικό οικόπεδο.

Στην τελετή έλαβαν μέρος ο Καρδινάλιος Μονάχου και πρόεδρος της Συνόδου των Καθολικών Επισκόπων της Γερμανίας, Σεβ. Ράινχαρντ Μαρξ, ο ευαγγελικός επίσκοπος Βαυαρίας και πρόεδρος της Ευαγγελικής Συνόδου της Γερμανίας κ. Χάινριχ Μπετφορντ-Στρομ και εκπρόσωποι διαφόρων εκκλησιαστικών κοινοτήτων του Μονάχου.

Από πλευράς Ορθοδόξου Εκκλησίας έλαβαν μέρος ο Ρουμάνος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Σοφιανός, οι ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος και Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο ρουμάνος πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Ναν, ο σέρβος πρωτοπρεσβύτερος Σλόμπονταν Μιλούνοβιτς, ο βούλγαρος πρωτοπρεσβύτερος Νεντιάλκο Καλίνοφ, καθώς επίσης και κληρικοί της αρμενικής εκκλησίας και άλλων κοπτικών κοινοτήτων.

Στην τελετή ο ρουμάνος Θεοφιλέστατος επίσκοπος κ. Σοφιανός αναφέρθηκε εν συντόμω στην ιστορία της μετάφρασης της Αγίας Γραφής και των λειτουργικών κειμένων στη ρουμανική γλώσσα, ενώ ο αρμένιος ιερέας αναφέρθηκε στη μετάφραση των ιερών κειμένων στην αρμένικη γλώσσα.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ως μέλος του προεδρείου της, Ομάδας Εργασίας των Χριστιανικών Εκκλησιών Βαυαρίας“ ανέγνωσε μια έκκληση για ειρήνη σ΄όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στη Συρία και στο Ιράκ.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με ωραιότατες μουσικές και χορωδιακές μελωδίες η πολυμελής πολυφωνική χορωδία του ευαγγελικού επισκοπικού ναού.

******

Στη φωτογραφία στη πρώτη σειρά (από αριστερά): ο ρουμάνος πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Ναν, ο σέρβος πρωτοπρεσβύτερος Σλόμπονταν Μιλούνοβιτς, ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο Καρδινάλιος Ράινχαρντ Μαρξ, ο ευαγγελικός επίσκοπος Χάινριχ Μπετφορντ-Στρομ.

Στη δεύτερη σειρά (τέταρτος από δεξιά): ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος και δίπλα του ο αρμένιος κληρικός.

Εμφανίσεις: 302566
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: