Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/01 16:04

ellinokanadoi

Η Ελληνοκαναδική Ομοσπονδία Λακωνικών Συλλόγων Μόντρεαλ, για δεύτερη φορά, οργάνωσε γεύμα για να συγκεντρώσει χρήματα για τα ιδρύματα της Ι. Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Απ'όσα γνωρίζουμε, μέχρι στιγμής οι Λάκωνες και οι Καστοριείς έχουν βοηθήσει τα ιδρύματα των Μητροπολέων Σπάρτης και Καστοριάς.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος συνεχώς παρακαλεί και προτρέπει όλους τους Ελληνικούς συλλόγους του Καναδά να οργανώνουν εκδηλώσεις για να συγκεντρώνουν χρήματα και να βοηθούν τα ιδρύματα των Μητροπολέων της Ελλάδας απ΄όπου προέρχονται.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Σωτήριος, παρακαλεί και προτρέπει κάθε ελληνορθόδοξη οικογένεια του Καναδά να υιοθετήσει μία φτωχή οικογένεια στην Ελλάδα και όλοι από τώρα να προγραμματίσουμε τις διακοπές μας το καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Το φετεινό δείπνο των Λακώνων Μοντρεάλ και Λαβάλ έγινε στο πολυτελέστατο Palace Reception Halls του οποίου οι ιδιοκτήτες, Ν. Τσατάς και Τ. Νικηφόρος, και οι συνεργάτες τους το πρόσφεραν εντελώς δωρεάν μαζί και με όλα τα φαγητά και τα ποτά. Στο γεύμα παρεκάθησαν περίπου χίλια άτομα.

Ομίλησαν ο πρόεδρος της Ελληνοκαναδικής Ομοσπονδίας Λακωνικών Συλλόγων Μόντρεαλ κ. Α. Βενετσιανάκος η πρόεδρος της Λακωνικής Αδελφότητας Μοντρεάλ κα Π. Ταμπακολόγου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κεμπέκ κ. Θεοδοσόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΜΜ κ. Α. Κριλής, ο Εξοχ. Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδἀ κ. Γ. Μαρκαντωνάτος και ο Μητροπολίτης Σωτήριος. Τηλεφωνικά μίλησε και ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

Το γεύμα ήταν θαυμάσιο. Η ατμόσφαιρα άριστη και ο σκοπός άγιος.

Η Ιερά Μητρόπολη και ο Μητροπολίτης Σωτήριος συγχαίρουν τους Λάκωνες και παρακαλούν όλους τους Ελληνικούς Συλλόγους να οργανώνουν δείπνα και να βοηθούν τα ιδρύματα όλων των Ιερών Μητροπόλεων της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των Ι. Μητροπολέων της Κρήτης και της Δωδεκανήσου.

Εμφανίσεις: 302342
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: