Γράφτηκε από τον/την Πρωτοπρ. Απόστολος Μαλαμούσης. 07/01 21:21

monaxo-3

Και εφέτος εορτάστηκαν με κάθε λαμπρότητα τα Θεοφάνεια στο Μόναχο. Το πρωί τελέστηκαν οι ιερές ακολουθίες του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων στις ενορίες Μονάχου. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λεύκης κ. Ευμένιος τέλεσε τις ιερές ακολουθίες στον ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου και ακολούθως μετέβη στον ποταμό Ίσαρ για τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων του ποταμού, που τελείται εφέτος για 16η συνεχή χρονιά.

Τον αγιασμό του ποταμού τέλεσαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λεύκης Ευμένιος, ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος και ο Πρεσβύτερος-Οικονόμος Πλούταρχος Κωσταντινίδης. Παρέστη επίσης ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία.

Ο εκπρόσωπος του Καρδιναλίου Μονάχου, αιδ. Χανς-Γκέοργκ Πλάτσεκ, η πάστορας κ. Μπάρμπαρα Κιττελμπεργκερ και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εργασίας των χριστιανικών Εκκλησιών Μονάχου, πάστορας Γκότφριντ φον Σέγνιτς μετέφεραν τις ευχές των αδελφών εκκλησιών Μονάχου.

Η Γενική Πρόξενος Μονάχου κ. Παναγιώτα Κωνσταντινοπουλου εκπροσώπησε την Ελλάδα, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Μάριον Όφμαν μετέφερε τον χαιρετισμό της πόλης Μονάχου. Ο Αρχιδήμαρχος της πόλης Γκέρμερινγκ κ. Ανδρέας Ηάας μας τίμησε με την παρουσία του.

Οι τολμηροί κολυμβητές που ανέσυραν τον Τίμιο Σταυρό από τον ποταμό -κάτω από τα ηχειρά χειροκροτήματα των πιστών - ήταν τα αδέλφια Γεώργιος και Αλέξανδρος Μαντζαρίδης και ο κ. Felix Engel ένας βαυαρός εθελοντής από την υπηρεσία επιτήρησης των ποταμών και λιμνών Μονάχου. Να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία ήταν 7 βαθμοί υπό το μηδέν.

Τα αδέλφια Γεώργιος (18 ετών) και Αλέξανδρος (16 ετών) Μαντζαρίδης είναι εγγόνια του ομότιμου καθητητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Γεωργίου Μαντζαρίδη και ήδη για τρίτη συνεχή χρονιά επιτελούν αυτό το ωραιότατο ορθόδοξο έθιμο της ανάσυρσης του Τιμίου Σταυρού από τα παγωμένα νερά του ποταμού Ίσαρ, αποσπὠντας τον δἰκαιο ἐπαινο Ελλήνων και Βαυαρών.

monaxo-1

monaxo-2

Εμφανίσεις: 304173
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: