Γράφτηκε από τον/την Εκ του Γραφείου Τύπου. 01/08 23:10

deipno orthodoxon 1

Κάθε χρόνο, για τη γιορτή του Αποστόλου Πέτρου, προστάτου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Καρδινάλιος Thomas Collins παραθέτει γεύμα στους Ρωμαιοκαθολικούς και Ορθοδόξους Αρχιερείς της περιοχής Τορόντο.

Το Νοέμβριο, για τη γιορτή του Αποστόλου Ανδρέου, προστάτου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος παραθέτει γεύμα για τους Ορθοδόξους και Ρωμαιοκαθολικούς Αρχιερείς περιοχής Τορόντο.

Στο εφετινό γεύμα, παρεκάθεσαν από Ρωμαιοκαθολικής πλευράς ο Καρδινάλιος Thomas Collins και οι βοηθοί του Επίσκοποι: John A. Boissonneau και Wayne Kirkpatrick. Από Ορθοδόξου πλευράς, ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος, ο Επίσκοπος Μητροφάνης (Σερβική Εκκλησία), ο Επίσκοπος Ιωάννης-Κασιανός (Ρουμανική Εκκλησία) και ο Επίσκοπος Andriy (Ουκρανική Εκκλησία). Συμμετείχαν επισης, ο π. Anthony Lohale, υπεύθυνος Διεκκλησιαστικών Σχέσεων Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και ο π. Παναγιώτης Αυγερόπουλος υπεύθυνος Διεκκλησιαστικών Σχέσεων Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Καναδά.

Το γεύμα ήταν θαυμάσιο και οι συζητήσεις περιεστράφησαν γύρω από τα θέματα: Ευθανασία. Εκτρώσεις. Μετανάστευση και πολιτική κατάσταση στον Καναδά.

Συμφωνήθηκε, οι δύο Εκκλησίες, Ρωμαιοκαθολική και Ορθόδοξη να ενεργούν πάντονε από κοινού για τα θέματα αυτά.

Εμφανίσεις: 300915
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: