Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Τορόντο. 07/03 14:27

ofikia toronto 3Κατά την παράδοση της Ιεράς μας Μητρόπολης κάθε ιερεύς ο οποίος υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Τορόντο με αφοσίωση και αξιοσύνη για δέκα χρόνια, λαμβάνει το Οφίκιο του Οικονόμου.

Όταν υπηρετεί για είκοσι χρόνια λαμβάνει το Οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.

Σε ειδικές βραδυνές Ιερές Ακολουθίες, Εσπερινούς ή Θ. Λειτουργίες, όπου μπορούν να λαμβάνουν μέρος όλοι οι ιερείς της περιοχής, ο Μητροπολίτης Σωτήριος τιμά με το Οφίκιο του Οικονόμου ή του Πρωτοπρεσβυτέρου, τον ιερέα που έχει συμπληρώσει δέκα ή είκοσι χρόνια υπηρεσίας στον Ι. Ναό στον οποίο υπηρετεί.

Εφέτος, μέχρι τώρα έγινε η χειροθεσία σε Οικονόμο του π. Μ. Μιχαήλ και του π. Κ. Καλτσίδη.

Με τη χάρη του Θεού, εντός του ιδίου έτους θα γίνουν άλλες επτά χειροθεσίες ιερέων.

Όλοι και οι εννέα ιερείς είναι πτυχιούχοι της Θεολογικής μας Ακαδημίας.

Ευχαριστούμε την Θεολογική μας Ακαδημία που προετοιμάζει τους νέους να γίνουν κληρικοί, τον διευθυντή και τους καθηγητές της, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εντελώς δωρεάν και συγχαίρουμε τους ιερείς οι οποίοι έλαβαν τα Οφίκιά τους. Άξιοι!!!

Δοξολογούμε και ευχαριστούμε τον Τριαδικό Θεό που μάς έχει δώσει καλούς και άξιους ιερείς και Τον παρακαλούμε να φωτίζει νέους για να προσέρχονται στην ιεροσύνη.

ofikia toronto 1

ofikia toronto 1

ofikia toronto 1

Εμφανίσεις: 300877
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: