Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/10 00:11

arch thiateiron 1

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Εγκύκλιο Σημείωμα προς του Ιερείς και Προέδρους των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων, απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Νικήτας.

Το θέμα της εγκυκλίου είναι: «Οργάνωση Εκλογών στις Κοινότητες Μεγάλης Βρετανίας» και το υπογράφει ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμ. Νικόδημος.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο η κάθε Κοινότητα πρέπει να καταρτήσει επικαιροποιημένο κατάλογο μελών με τα πλήρη στοιχεία του κάθε μέλους, ενώ τα αναλυτικά αποτελέσματα θα πρέπει να αποσταλούν στα Γραφεία της Αρχιεπισκοπής.

Να αναφερθεί ότι η διεξαγωγή των Εκλογών στην Κοινότητα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6η ή 13η Δεκεμβρίου 2020.

Η απόφαση αυτή έρχεται να ταράξει τα νερά στις Κοινότητες, αφού μέχρι σήμερα οι πιστοί δεν είχαν καμία συμμετοχή στην εκλογή επιτρόπων.

Επί πλέον δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους πιστούς με τις επερχόμενες εκλογές να έχουν ενεργή συμμετοχή και λόγο στα της Εκκλησίας, και φυσικά να επέλθει χρηστή διαχείριση, πάγιο αίτημα των πιστών εδώ και δεκαετίες.

Επίσης, χρόνια τώρα δεν υπήρχε κανένας έλεγχος ή λογοδοσία για τις ενέργειες των επιτρόπων, δεν διεξάγονταν οι Ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις, που είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη αδιαφάνεια όσον αφορά την διαχείριση των οικονομικών και της ακινήτου περιουσίας.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι πολλοί Πρόεδροι και Μέλη Κοινοτήτων, κατέχουν τις θέσεις τους για δεκαετίες

Ίσως έτσι να μπει ένα τέλος στην μέχρι σήμερα κακοδιαχείριση και την έλλειψη ποιμαντικού ενδιαφέροντος, όπου μέσω της κατήχησης και της φιλανθρωπικής δράσης οι απόδημοι εμπιστευτούν και πάλι την Εκκλησία.

* Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση απόδοση του περιεχομένου με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη *

Εμφανίσεις: 300710
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: