Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 30/10 16:37

nikitas austria 2

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας ήταν ένας εκ των ομιλητών του αξιόλογου συνέδριου που διοργανώνει στην Βιέννη της Αυστρίας το Διεθνές Κέντρο Διαλόγου KAICIID (King Abdullah bin Abdulaziz International Center) με θέμα “Η Δύναμης του Λόγου” - Ο ρόλος της Θρησκείας, των ΜΜΕ και της Πολιτικής σε αντιπαράθεση με την Λεκτική Κακοποίηση (Λεκτικό Εκφοβισμό).

Το διήμερο συνέδριο με στόχο να δοθεί τέλος στον λεκτικό εκβοβισμό λαμβάνει χώρα στην Βιέννη υπό την αιγίδα του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, της Δημοκρατίας της Αυστρίας και του Βασιλείου της Ισπανίας.

Το KAICIID προσπαθεί να προωθήσει την ειρηνική συνύπαρξη των θρησκειών (Χριστιανισμό, Ιουδαϊσμό, Ισλάμ, Ινδουισμό και Βουδισμό).

Στο 9μελές διοικητικό συμβούλιο συμμετέχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο οποίος μετέφερε στους συμμετέχοντες μήνυμα αγάπης και ειρήνης του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας αναφέρθηκε στην στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουν οι θρησκευτικοί ηγέτες σε αντιπαράθεση της λεκτικής κακοποίησης.

Μεταξύ άλλων είπε και τα ακόλουθα: "Οι Θρησκευτικοί ηγέτες πρέπει να ενθαρρύνουν τον διάλογο για να μπορέσει ο καθένας μας να καταλάβει την ταυτότητα του άλλου και να τον αποδεχτεί κι έτσι να δοθεί τέλος στις ακραίες ρατσιστικές εκδηλώσεις που όλο και πολλαπλασιάζονται στην Ευρώπη. Η άγνοια ανοίγει τον δρόμο στον φόβο, η δυσπιστία οδηγεί στο μίσος. Για μας τους Χριστιανούς η λεκτική κακοποίηση είναι μεγάλη αμαρτία, είναι βιαιπραγία με θύμα την ζωντανή εικόνα και το πρόσωπο του Θεού, που είναι ο άνθρωπος. Πρέπει να σεβόμαστε την εικόνα και το πρόσωπο του Θεού και να ζούμε με αρμονία, συνεργασία, ανοχή καιαποδοχή. Η λεκτική κακοποίσηση δεν έχει καμία θέση στην ζωή του καλού Χριστιανού. Το να μισείς τον άλλο είναι σαν να μισείς τον ίδιο τον Θεό. Πρέπει όλοι μαζί να προωθήσουμε τον δημόσιο διάλογο και να λάβουμε δημόσια θέση επί του θέματος με κοινές δηλώσεις. Πρέπει στα σχολεία να διδάσκονται οι πραγματικές αξίες, η ουσία της θρησκείας και οι παραδόσεις της κάθε πίστης. Πρέπει να φέρουμε κοντά μας την νεολαία και να καλλιεργήσουμε στους νέους μας την αληθινή φιλία."

Στο συνέδριο συμμετέχουν από πλευράς Ορθοδόξων ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Σαφίτας κ. Δημήτριος (Πατριαρχείο Αντιοχείας) και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Νασάρας κ. Ηλίας (Πατριαρχείο Αντιοχείας).

nikitas austria 3

nikitas austria 1

Εμφανίσεις: 270164
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: