Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/06 19:49

morfotiko kritis 1

Με την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου Β’, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η όγδοη και τελευταία συνάντηση της Σχολής Γονέων του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, για την περίοδο 2022-23, στα πλαίσια των ομιλιών της.

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Τρίτη 30 Μαΐου και ώρα 6 μ.μ. στον κατάμεστο Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, Καμινίων, Ηρακλείου.

Προσκεκλημένος της Σχολής Γονέων ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παρθένιος Βουλγαράκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οδηγήτριας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ο ρόλος του θεσμού της οικογένειας στη σύγχρονη εποχή».

Ο π. Παρθένιος επεσήμανε ότι η οικογένεια αποτελεί το βασικό κύτταρο της οργανωμένης κοινωνικής συμβίωσης.

Η καθιέρωση του θεσμού αυτού έγινε από τα πρώτα βήματα του ανθρώπου και εξακολουθεί, παρά τα προβλήματα, να διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στην κοινωνία και τη ζωή των μεμονωμένων ανθρώπων.

Η οικογένεια όμως στη σύγχρονη εποχή, ως ο βασικότερος βιοκοινωνικός θεσμός, επηρεάζεται από το κοινωνικό γίγνεσθαι και φυσικά με τη σειρά του το επηρεάζει. Είναι ακόμη παραδεκτό από τους περισσοτέρους ότι ο θεσμός αυτός υφίσταται "κρίση" και αντιμετωπίζει καθημερινά ραγδαίες εξελίξεις, καθώς η σύγχρονη εποχή θεοποιεί την υλιστική ιδεολογία.

Απαιτείται, συνεπώς, προβληματισμός και μελέτη σοβαρή και δη σε ατμόσφαιρα θερμής προσευχής για τη διαφύλαξη και την προκοπή του ιερού αυτού θεσμού, τόνισε ο π. Παρθένιος.

Η σπουδαιότερη προσφορά της Εκκλησίας, προς την κατεύθυνση αυτή, είναι η ποιμαντική της διακονία και προσφορά, η κατάρτιση των γονέων και η παροχή συμβουλευτικής για την αγωγή των παιδιών.

Η ενημέρωση των νέων και των μεγαλύτερων ζευγαριών και ο διάλογος μαζί τους, ώστε ημέρα με την ημέρα να οδηγούνται προς την τελείαν αγάπην.

Στο τέλος της ομιλίας του ο π. Παρθένιος συνδιαλέχτηκε με το πλήθος των παρευρισκομένων απαντώντας με προθυμία σε όλα τα ερωτήματα που του υποβλήθηκαν.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον προέδρο της Διοικούσης Επιτροπής της Σχολής Γονέων, Αιδεσιμ. Πρωτ. π. Τίτο Ασημινάκη, να ευχαριστεί τον εκλεκτό προσκεκλημένο, αλλά και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο για την χορήγηση άδειας προς τον π. Παρθένιο.

Επίσης, ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα του Ε.Μ.Ι., Αιδεσιμολογιώτατο π. Γεώργιο Γεράκη, για τη στήριξή του στο έργο της Σχολής.

Τέλος, απηύθυνε τις ευχαριστίες του στην αντιπρόεδρο, κα Ε. Αξωτάκη, τον γραμματέα, κ. Β. Σφακιανάκη και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής της Σχολής, κα Μ. Καμπουράκη και κα Ρ. Ανδρουλιδάκη, για την σημαντική προσφορά τους.

Εν συνεχεία, απευθυνόμενος στους παρισταμένους, τους ευχήθηκε καλό καλοκαίρι και να έχουν πλούσια την Ευλογία και τη Χάρη του Θεού στη ζωή τους.

Η Σχολή Γονέων ανανεώνει το ραντεβού της για το φθινόπωρο.

morfotiko kritis 2

Εμφανίσεις: 195723
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: