Γράφτηκε από τον/την Εκκλησία Κρήτης. 04/03 20:55

goneon libyos 1

Με την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου Β’, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η έκτη συνάντηση της Σχολής Γονέων του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, για την περίοδο 2022-23, στα πλαίσια των ενημερωτικών εκδηλώσεών της.

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 02 Μαρτίου 2023 και ώρα 6 μ.μ., στον κατάμεστο Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, Καμινίων, Ηρακλείου.

Προσκεκλημένος της Σχολής Γονέων ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Χαράλαμπος Λίβυος Παπαδόπουλος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Το παιδί σου δεν είναι ο κολλητός σου. Όρια μεταξύ γονεϊκότητας και φιλικότητας στη σχέση με τα παιδιά μας».

Ο π. Λίβυος, αναφερόμενος στη συμπεριφορά των γονέων, επεσήμανε ότι αυτή είναι καταλυτική για την απόκτηση ορίων του παιδιού.

Ο σκοπός της αποτελεσματικής οριοθέτησης είναι η δημιουργία ενός ψυχικά ανθεκτικού παιδιού. Η οριοθέτηση αποτελεί μια διαδικασία μάθησης και το παιδί που θα ενδοβάλει τα όρια αυτά, βαθμιαία θα εξελιχθεί σε έναν ανεξάρτητο ενήλικα, τόνισε ο π. Λίβυος.

Στο τέλος της ομιλίας του ο π. Λίβυος συνδιαλέχτηκε με το πλήθος των παρευρισκομένων, απαντώντας με προθυμία σε όλα τα ερωτήματα που του υποβλήθηκαν.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον προέδρο της Διοικούσης Επιτροπής της Σχολής Γονέων, Αιδεσιμ. Πρωτ. π. Τίτο Ασημινάκη, να ευχαριστεί τον εκλεκτό προσκεκλημένο.

Εν συνεχεία, απευθυνόμενος στους παρισταμένους, τους ευχήθηκε Καλή Σαρακοστή και να έχουν πλούσια την Ευλογία και τη Χάρη του Θεού στη ζωή τους.

Η Σχολή Γονέων συνεχίζει τις προκαθορισμένες συναντήσεις της μία φορά το μήνα, με σκοπό να αναδεικνύει θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη οικογένεια, ως εκ τούτου ανανεώνει το ραντεβού της για τον επόμενο μήνα.

goneon libyos 2

goneon libyos 2

goneon libyos 2

Εμφανίσεις: 156566
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: