Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κισάμου. 15/04 22:08

os amfilox kis1

Η ιερά μνήμη (κοίμησις) του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Αμφιλοχίου, του νέου ασκητού του Πατμίου, εορτάστηκε εις την Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, με Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Αμφιλοχίου, εις τον Ι.Μητροπολιτικό Ναό (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου). Κατά την διάρκεια της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας τέθηκε προς προσκύνηση τεμάχιο Ι. Λειψάνου του οσίου πατρός ημών Αμφιλοχίου του Πατμίου.

Ο ιερουργών Ιεράρχης αναφερόμενος εις τον βίο και την πολιτεία του Οσίου Αμφιλοχίου σημείωσε: «Η χάρις του Θεού φανερώνει, στους αποκαλυπτικούς καιρούς μας, ιερά πρόσωπα οσίων και αγίων της πίστεως μας, επιστηριγμό του αγώνα και της πνευματικής μας ζωής, αντίδοτο της ολιγοπιστίας μας. Ο όσιος και θεοφόρος πατήρ ημών Αμφιλόχιος, ο νέος ασκητής, ο Πάτμιος, αποτελεί κορωνίδα αυτής της φανέρωσης και χάριτος, της αγιότητας. Ο αγιασμένος και ασκητικός του βίος και η πολιτεία του φανερώνουν πως η αγιότητα δεν είναι υπόθεσις των πρώτων χριστιανικών αιώνων, «τω καιρώ εκείνω», αλλά ένα διαρκές παρόν εις την ιστορική πορεία και ζωή της Εκκλησίας. Προϋπόθεση ο έμπονος πνευματικός αγώνας, η άσκηση. «Θέλει ο Χριστός να σου βγάλει τα αγκάθια, διότι είναι κηπουρός και εσύ θέλεις την ησυχία σου», σημειώνει ο όσιος Αμφιλόχιος. Ας αγωνιστούμε όλοι μας, με την ταπείνωση, την μετάνοια μας, και τον αγώνα μας, αυτά τα… «αγκάθια» που εμποδίζουν την χάρι του Θεού να τα ξεριζώσουμε από τις ψυχές και τις καρδιές μας», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος.

os amfilox kis2

os amfilox kis2

os amfilox kis2

os amfilox kis2

Εμφανίσεις: 275921
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: