Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. 06/02 19:00

agiasmos fourne 12

Μετά από αρκετούς μήνες σιωπής κτύπησε και πάλι χαρμόσυνα η καμπάνα της κεντρικής εκκλησίας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Αγίου Παντελεήμονος στο Φουρνέ Κυδωνίας.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εξωτερικής και εσωτερικής ανακαίνισης του Ιερού Ναού, που έγιναν με πρωτοβουλία, επιμέλεια και δαπάνες των κατοίκων της περιοχής αλλά και με προσωπική επίβλεψη και επιστασία του εφημερίου π. Εμμανουήλ Σκαλίδη ο όποιος διαπιστώνοντας την κατάσταση, λόγω των ζημιών και της φθοράς, που επέφεραν ο πανδαμάτωρ χρόνος και οι καιρικές συνθήκες, ανέλαβε «να αναστήσει» τον Οίκο του Θεού και να τον αποκαταστήσει.

Ο Σεβασμιώτατος με συγκίνηση το εσπέρας της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου ε.ε. προσήλθε στο Φουρνέ Κυδωνίας και τέλεσε Αγιασμό για τα Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ναού, πλαισιούμενος από Κληρικούς της Μητροπόλεως μας.

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου τελέσθηκε στον ανακαινισμένο εκ βάθρων Ναό Αρχιερατικό Συλλείτουργο Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Δαμασκηνού και Συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου και Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως κ. Δαμασκηνού.

Πριν της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος εξήρε το έργο και το διακόνημα του π. Εμμανουήλ ο οποίος όπως τόνισε είχε πάντα ένθερμο ζήλο να ανακαινίσει αυτό τον Ιερό Ναό που είναι στολίδι της περιοχής και ως ελάχιστο ευχαριστώ του απομέμουμε σήμερα το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.

Στη συνέχεια Θεοφιλέστατος με ευλογία του Σεβασμιωτάτου προχείρησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του ναού π. Εμμανουήλ αναφωνώντας το “άξιος” για τον δραστήριο ιερέα που αν και οι εποχές είναι δύσκολες κατόρθωσε να φέρει εις πέρας ένα τόσο σπουδαίο έργο.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον στενό συνεργάτη του π. Εμμανουήλ τον κ. Αντώνιο Μυλωνάκη ευχόμενος να συνεχίσει και από άλλους βαθμούς της ιεροσύνης να διακονεί την Εκκλησία μας.

Το παρών στη λατρευτική σύναξη, που τελέσθηκε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Τάσος Κουρουπάκης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι της κοινότητος Φουρνέ.

agiasmos fourne 1

agiasmos fourne 1

agiasmos fourne 1

agiasmos fourne 1

agiasmos fourne 1

agiasmos fourne 1

agiasmos fourne 1

agiasmos fourne 1

agiasmos fourne 1

agiasmos fourne 1

agiasmos fourne 1

agiasmos fourne 1

agiasmos fourne 1

agiasmos fourne 1

agiasmos fourne 1

Εμφανίσεις: 301075
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: