Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. 26/10 20:03

egainia kounoupidiana

Τα εγκαίνια για ένα ναό αποτελούν γεγονός υψίστης σημασίας καθώς μέσα από την τελετή καθαγιάζεται και μυρώνεται η Αγία Τράπεζα, στην οποία τελείται η Θεία Ευχαριστία.

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατανύξεως και στην παρουσία πλήθους ευσεβών Χριστιανών, πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, το πρωί, η τελετή των εγκαινίων του ιερού ναού του Αγίου Δημητρίου στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου στον οποίο διακονεί ο Παν. Αρχιμ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας.

Στην τελετή των εγκαινίων προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού οι οποίοι πλαισιώνονταν από πολλούς Κληρικούς της Μητροπόλεως.

Μετά την τελετή των εγκαινίων τελέστηκε πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην εγκαινιασμένη τράπεζα του Ναού.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους εκείνους που βοήθησαν να εγκαινιαστεί ο Ναός του Αγίου Δημητρίου, τον κτήτορα του Ναού π. Δημήτριο Αλεξανδράκη, αλλά και τον άξιο συνεχιστή του Αρχιμ. Νικηφόρο, τους επιτρόπους, την ερανική επιτροπή και όλο τον κόσμο. Ευχαριστήριους λόγους απηύθυνε και ο π. Νικηφόρος προς τους δύο Αρχιερείς που τίμησαν με την παρουσία τους την πανήγυρη και τέλεσαν τα εγκαίνια του Ναού.

Επίσης εκ μέρους της Μητροπόλεως ύστερα από εισήγηση της Ενορίας απονεμήθηκαν και δύο ευαρέσκειες για την προσφορά τους στον π. Δημήτριο και στον ευεργέτη κ. Κωνσταντίνο Κοσκινά.

Το παρών στη λατρευτική σύναξη έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, Πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων του Ακρωτηρίου, ο Αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Μιχαήλ Λαγουδάκης ως εκπρόσωπος του εκπαιδευτικού Ιδρύματος, Διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων και πλήθος κόσμου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 300167
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: