Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. 18/10 16:36

agios loukas xania 1

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε η πανήγυρις του Αγίου ενδόξου και Ευαγγελιστού Λουκά, στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Μητροπόλεως όπου διακονούν ο Πρωτ. Δημήτριος Λαμπαθάκης ως Ιερατικός Προϊστάμενος με συνεφημέριο του τον Πρωτ. Κων/νο Θωμαδάκη.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού. Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος Κληρικοί της Μητροπόλεως μας ενώ προσήλθαν εκατοντάδες πιστοί συμμετέχοντας στην λατρευτική σύναξη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημερινό Αποστολικό Ανάγνωσμα και στον τιμώμενο Άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου και Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως κ. Δαμασκηνού.

Πλήθος ιερέων και ευσεβών προσκυνητών παρέστησαν στον Αρχιερατικό Εσπερινό συμπροσευχούμενοι για τον Άγιο Ευαγγελιστή Λουκά ο οποίος όπως τόνισε ο Θεοφιλέστατος προβάλει και σήμερα ακόμη μέσω της εορτής του τον αιώνιο και ατόφιο λόγο του Θεού…

Πριν της απολύσεως ο ιερατικός προϊστάμενος του Ναού προσέφερε στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου, εκ μέρους της Ενορίας μία Επισκοπική Βακτηρία, επειδή σαν Επίσκοπος πήγε πρώτη φορά, μετά την χειροτονία του.

agios loukas xania 2

agios loukas xania 2

agios loukas xania 2

agios loukas xania 2

agios loukas xania 2

agios loukas xania 2

Εμφανίσεις: 228654
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: