Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. 15/09 23:32

dorilaiou ipsosi

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ανήμερα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων κ. Δαμασκηνός στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στον Αλικιανό Κυδωνίας όπου διακονεί ο Πρωτ. Εμμανουήλ Χατζηδάκης, Αρχιερατικός Επίτροπος της Ε’ Αρχιερατικής Περιφέρειας.

Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να έχουμε πίστη στον Τίμιο Σταυρό που είναι η Ελπίδα μας και η παρηγοριά μας στις δυσκολίες της ζωής….

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Ιερό παρεκκλήσιο Τιμίου Σταυρού της Ενορίας Λενταριανών ο Θεοφιλέστατος τέλεσε Αρχιερατικό Μεθεόρτιο Εσπερινό και τους Χαιρετισμούς του Τιμίου Σταυρού.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πνευματική Εσπερίδα με ομιλητή τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου, ο οποίος ομίλησε για την ευλογία του Τιμίου Σταυρού στην ζωή μας.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός του Τιμίου Σταυρού στο ομώνυμο μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως μας Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής κ. Δαμασκηνού.

Το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ κ. Άρης Παπαδογιάννης, οι Προέδροι των Κοινοτήτων του Ακρωτηρίου, Δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου, που τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα, προσήλθαν να προσκυνήσουν τμήμα του Τιμίου Σταυρού, Κειμηλίου της Ιεράς Μονής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

Εμφανίσεις: 272653
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: