Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. 09/06 09:28

arxim oikoym

Σε Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου χειροθετησε ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνος τον Αρχιμανδρίτη και αδελφό της Μονής π. Μάξιμο Αυγερινό με την εντολή της Α. Θ. Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ύστερα από εισηγητική πρόταση του Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ανέγνωσε το ευεργετήριο απαντητικό γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχου, συνεχάρη τον τιμώμενο Αρχιμανδρίτη ο οποίος πάνω από 48 χρόνια της ζωής του έχει αφιερώσει στην διακονία της Ιεράς Μονής και που όπως τόνισε όλα αυτά τα χρόνια είχε ένα χάρισμα, να προσεύχεται διαρκώς για τους όλους ανθρώπους γνωστούς και αγνώστους μνημονεύοντας και τα ονόματα όσων περνούν από την Μονή αυτή…

Στην προσφώνηση του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δαμασκηνό ο οποίος διά των τιμίων χειρών του όπως ανέφερε, σήμερα έδωσε στον π. Μάξιμο αυτό που άξιζε τόσα χρόνια να λάβει.

Τέλος συνεχάρει και εκείνος τον π. Μάξιμο και τον συμβούλεψε το οφίκιο που έλαβε σήμερα να το αφιερώσει στον Θεό και στην Αγία Τριάδα που με τόση αγάπη διακόνησε τόσα χρόνια, καθώς και σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που στιγμάτισαν με πνευματικές διαδρομές την ζωή του….

Συγκινημένος ο π. Μάξιμος με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την ύψιστη αυτή τιμή, τον Σεβασμιώτατο κ. Δαμασκηνό για την χειροθεσία που έλαβε από τα χέρια του, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου και Καθηγούμενο της Μονής κ. Δαμασκηνό για την πρόταση του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη καθώς τους αδελφούς της Μονής και όλο τον κόσμο που παρέστη στην χαρά της ζωής του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 300611
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: