Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. 06/01 21:41

theofania xania

Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου τη μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και τους θυελλώδεις ανέμους που επικρατούν στην πόλη μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στον Καθεδρικό Ναό Εισοδίων της Θεότοκου, Συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού.

Χαρμόσυνα κτύπησαν οι καμπάνες των εκκλησιών την ώρα του αγιασμού των υδάτων μεταδίδοντας παντού το μήνυμα ότι ο προαιώνων Θεός σήμερα έγινε άνθρωπος, λαμβάνοντας την ανθρώπινη φύση μας για την θέωση όπως τόνισε μεταξύ άλλων στο Θείο Λόγο που κήρυξε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας κ. Ειρηναίος.

Παρά τις οδηγίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων προς τη Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου αναφορικά με την επικινδυνότητα των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, στο Ενετικό Λιμάνι και την αρχική απόφαση να μην τελεστεί ο αγιασμός των υδάτων, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης αποφάσισε να μεταβεί στην πλατεία Κατεχάκη, χωρίς πομπή και επισημότητες, και να πραγματοποιήσει τη ρίψη του σταυρού στη θάλασσα.

Στο σημείο βρίσκονταν και ορισμένοι θαρραλέοι κολυμβητές, οι οποίοι αψήφησαν το κρύο και τα κύματα κι έπεσαν στο νερό για να πιάσουν τον Σταυρό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 284092
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: