Γράφτηκε από τον/την Ράδιο Λασίθι. 10/10 11:41

sitias mitsotakis

Μια συνάντηση εθιμοτυπικού μεν χαρακτήρα αλλά και με ένα ισχυρό συμβολισμό αφού ήταν η πρώτη που γίνεται μεταξύ πρωθυπουργού της χώρας και της ηγεσίας της Εκκλησίας της Κρήτης μετά από πολλά χρόνια, πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και αντιπροσωπείας από την Κρήτη.

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου βρέθηκαν στο γραφείο του πρωθυπουργού για μια συζήτηση που όπως φαίνεται δεν περιορίστηκε στις ευχές αλλά επεκτάθηκε και σε κάποια βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Εκκλησία της Κρήτης.

Ο κ. Κύριλλος μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για την επίσκεψη αναφέροντας πως η Εκκλησία χρειάζεται μια καλή συνεργασία με το κράτος ώστε να μπορεί να επιλύει διάφορα ζητήματα που προκύπτουν και έτσι ήταν πολύ σημαντικό που πραγματοποιήθηκε μια τέτοια συνάντηση σε καλό κλίμα με τον Πρωθυπουργό.

Θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν κυρίως τους διορισμούς νέων ιερέων στις Μητροπόλεις, οι οποίοι είχαν παγώσει τα τελευταία χρόνια θέμα για το οποίο ανέφερε πως φαίνεται πως έχει πλέον επιλυθεί.

Παράλληλα στον Πρωθυπουργό τέθηκαν θέματα αναστήλωσης εκκλησιαστικών μνημείων και ναών, αλλά και ενίσχυσης των κοινωνικών δομών που διατηρούν οι Μητροπόλεις.

Ο πρωθυπουργός, όπως είπε ο Σεβασμιότατος, έδωσε τη διαβεβαίωση πως έχει δώσει εντολή σε κάθε αρμόδιο Υπουργείο να έχει ανοικτές πόρτες και να βοηθά στη γρήγορη επίλυση των ζητημάτων που υπάρχουν.

Εμφανίσεις: 176530
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: