Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. 08/09 22:14

genesio xania 6

Σήμερα προετοιμαζόμαστε, μία Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, να δεχτούμε τον Σταυρό του Χριστού στη ζωή μας, τόνισε μεταξύ άλλων στο επίκαιρο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ανήμερα του Γενεθλίου της Παναγίας, τον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου, όπου τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Η ημέρα της Παναγίας δεν αναφέρεται όπως τόνισε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος, στο πρόσωπο της Παναγίας αλλά στην εορτή του Τιμίου Σταυρού.

Και σήμερα προετοιμαζόμαστε να δεχτούμε τον Σταυρό του Χριστού στη ζωή μας, για να μην χάσουμε την πνευματική ζωή, τον τρόπο δηλαδή της ζωής που χρειάζεται να έχει κάθε άνθρωπος.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν επίσης μέρος ο οικείος Εφημέριος Πανοσιότατος Αρχιμ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ο Πρωτ. Αντώνιος Κουκουράκης, ο Δίακονος Δημήτριος Δερμιτζάκης, ενώ παρέστη συμπροσευχούμενος ο Πρωτ. Δημήτριος Αλεξανδράκης.

Καλλικέλαδοι ψάλτες από την χορωδία ιεροψαλτών «Γεώργιος ο Κρής», έψαλλαν στο Ιερό Αναλόγιο, ενώ πλήθος κόσμου και σήμερα τίμησε την Παναγία μας κρατώντας λαμπάδες και τάματα στα χέρια.

genesio xania 1

genesio xania 1

genesio xania 1

genesio xania 1

genesio xania 1

genesio xania 1

genesio xania 1

genesio xania 1

Εμφανίσεις: 245953
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: