Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Ρεθύμνης. 05/05 14:42

ageirini rethimno 15

Μέσα στη χαρά και το φως της Αναστάσεως πραγματοποιήθηκε η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνης, η οποία εφέτος συνέπεσε με την Κυριακή του Αντιπάσχα (ή Κυριακή του Θωμά).

Στο Μέγα Εσπερινό, το εσπέρας του Σαββάτου της Διακαινησίμου, 4ης Μαΐου 2019, χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Απαμείας κ. Παΐσιος, Βοηθός Επίσκοπος του Σεβ. Μητροπολίτου Αυστρίας κ. Αρσενίου.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι από του Ιερού Βήματος ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος.

Στο Μέγα Εσπερινό συμμετείχαν επίσης ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, Πρωτοσύγκελλος, και ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, επικεφαλής ομίλου προσκυνητών από τα Χανιά, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Βαρθολομαίος Βογιατζόγλου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη, και άλλοι Κληρικοί.

Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Απαμείας κ. Παΐσιος, αναφερόμενος στο βίο και το μαρτύριο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος ευχαρίστησε θερμά τους Ιεράρχες, τον κλήρο και τον ευσεβή λαό για την επιλύχνιο προσευχητική παρουσία τους στο φιλόξενο μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης, που με ιδιαίτερη φιλοκαλία φροντίζουν οι μοναχές υπό την σοφή καθοδήγηση της Καθηγουμένης, Οσιωτάτης Γερόντισσας Θέκλας. Αντιφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ.

Το πρωί της Κυριακής του Θωμά, 5ης Μαΐου 2019, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, με τη συμμετοχή και άλλων Κληρικών.

Πολλοί προσκυνητές προσήλθαν για να αποδώσουν ευλαβική τιμή στην ιερά μνήμη της Αγίας Ειρήνης. Παρέστησαν και εκ των αρχόντων του τόπου, μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής Ρεθύμνης κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή.

Ιδιαίτερη λαμπρότητα και αρχοντιά στην Πανήγυρη προσέδωσε η παρουσία μελών του Λαογραφικού Ομίλου "ΚΟΥΡΗΤΕΣ" με παραδοσιακές ενδυμασίες και επικεφαλής τον Πρόεδρό τους κ. Εμμανουήλ Παττακό (Παττακομανώλη).

Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος ευχαρίστησε όσους προσήλθαν στην Εορτή της Αγίας Ειρήνης και ευχήθηκε σε όλους να έχουν αγάπη, χαρά και ειρήνη, τους καρπούς αυτούς του Αγίου Πνεύματος, στη ζωή και στα καλά τους έργα.

ageirini rethimno 1

ageirini rethimno 1

ageirini rethimno 1

ageirini rethimno 1

ageirini rethimno 1

ageirini rethimno 1

ageirini rethimno 1

ageirini rethimno 1

ageirini rethimno 1

ageirini rethimno 1

ageirini rethimno 1

ageirini rethimno 1

ageirini rethimno 1

ageirini rethimno 1

ageirini rethimno 1

ageirini rethimno 1

Εμφανίσεις: 292325
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: