Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κισάμου. Κυριακή, 14 Απριλίου 2019

katanikit kisam 1

Ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός της Μ. Σαρασκοστής τελέστηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Αμφιλοχίου, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Του Εσπερινού ακολούθησε πνευματική ομιλία υπό του Αιδ. Πρωτ. π. Ευαγγέλου Παπανικολάου, Ιατρού, Θεολόγου και Ιεραποστόλου, ο οποίο μίλησε με θέμα: «Πορεία προς το Πάθος».

Ο εκλκετός ομιλητής, με το χάρισμα του λόγου που τον διακρίνει, ομίλησε περί των μεγάλων και μοναδικών γεγονότων της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, με αναφορά εις την Παλαιά και Καινή Διαθήκη και τους Πατέρες της Εκκλησίας και ερμήνευσε πλήθος συμβολισμών της Μεγάλης Εβδομάδος.

Σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η φαντασία έβγαλε τον άνθρωπο από το παράδεισο. Χρειάζεται να ζεις την πραγματικότητα. Όταν πάψεις να κοιτάς τον Χριστό, τότε θυμάσαι τις ανάγκες σου. Κόλαση είναι να μην μπορείς να κοιτάξεις τα μάτια του Χριστού και παράδεισος να μπορείς να βλέπεις τον Χριστό. Στον παράδεισο θα πας με τον χαρακτήρα σου, μεταποιούμενος. Θα αγιασθεί ο χαρακτήρας σου και θα πας στον παράδεισο. Για να αποκτηθεί η θεωρία χρειάζονται ποταμοί αιμάτων και προσευχής», κατέληξε ο εκλεκτός ομιλητής.

Ακολούθως ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον π. Ευάγγελο δια την έλευση του σημειώνοντας: «Καλούμεθα τις άγιες ημέρες που εγγίζουν να γευθούμε την γλυκύτητα της Ανάστασης που νικά τον θάνατο. Καλούμεθα να συνειδητοποιήσουμε ότι χωρίς σταυρό δεν μπορεί να αναπνεύσει η καρδιάς μας, δεν μπορεί να γευθεί την χαρά του παραδείσου», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, προτρέποντας το πυκνό εκκλησίασμα, το οποίο είχε από νωρίς κατακλύσει τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όπως βιώσει τα μοναδικά γεγονότα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και ευχόμενος Καλή Ανάσταση.

Σε όλο το εκκλησίασμα δώθηκε, ως ευλογία, αντιδωροθήκη, εργόχειρο της Γυναικείας Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής, Παρθενώνος της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου.

katanikit kisam 2

katanikit kisam 2

katanikit kisam 2

Εμφανίσεις: 206893
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: