Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κισάμου. Σάββατο, 06 Απριλίου 2019

amfiloxios 1

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Πέππας, ο οποίος τις ημέρες αυτές ευρίσκεται εις την Κρήτη, επιθεωρών τους χώρους των δικαστηρίων της Μεγαλονήσου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ενημέρωσε τον κ. Πρόεδρο δια το πνευματικό, πολιτιστικό, προνοιακό και κοινωνικό έργο της Μητροπόλεως, όπως αυτό πραγματώνεται μέσα από το Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο και το Αννουσάκειο Ίδρυμα-Θεραπευτήριο. Ο Σεβασμιώτατος, επίσης, αναφέρθηκε ευγνώμονα και σεβαστικά, εις τον μακαριστό προκάτοχο του κυρό Ειρηναίο και την μεγάλη παρακαταθήκη που παρέδωσε εις τις επερχόμενες γενεές.

Όπως δήλωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος: «Είναι ιδιαίτερη τιμή δια την ταπεινή Ι. Μητρόπολη μας η επίσκεψις του εντιμ. Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Βασιλείου Πέππα, ο οποίος είχε την καλοσύνη και την ευγένεια να υποβληθεί εις τον κόπο της ελεύσεως του εις την όμορφη Κίσαμο.

Πρόσωπα του ήθους, της ακεραιότητος και του κύρους του εντιμ. Προέδρου κ. Πέππα δεν κοσμούν μόνον, αλλά αποτελούν εγγύηση δια την Ελληνική Δικαιοσύνη και χαιρόμεθα ιδιαίτερα δια το γεγονός αυτό».

Ο κ. Πρόεδρος εξέφρασε την χαρά του δια την ευκαιρία της επικοινωνίας ως και τον θαυμασμό του δια το επιτελούμενο έργο, σημειώνοντας πως: «… το έργο της Εκκλησίας είναι διαχρονικό και προς όφελος της κοινωνίας». Ακολούθησε ξενάγηση εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Τον κ. Πρόεδρο συνόδευε ο Αρεοπαγίτης κ. Ιωάννης Φιοράκης, ο οποίος προ 40ετίας είχε υπηρετήσει ως Ειρηνοδίκης εις την Κίσαμο.

amfiloxios 2

amfiloxios 2

Εμφανίσεις: 220036
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: