Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Ρεθύμνης. 26/03 11:49

rethimnis 1

Η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου με βαθύτατη θλίψη αγγέλλει στο πλήρωμά της την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κυρού Στυλιανού, του Ρεθυμνίου, και κάνει γνωστό ότι, κατόπιν αποφάσεως του Επισκόπου μας, θα τελεσθούν:

α) Αρχιερατικό Τρισάγιο στην ενορία Άδελε, την Παρασκευή 29η Μαρτίου 2019, μετά το πέρας της Ακολουθίας των Γ Χαιρετισμῶν.

β) Αρχιερατικό Τρισάγιο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου της πόλεως Ρεθύμνης, το Σάββατο 30η Μαρτίου 2019 και ώρα 11:30 π.μ., ημέρα και ώρα της Εξοδίου Ακολουθίας του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου.

Μέχρι και την ημέρα αυτή οι σημαίες των Ιερών Ενοριακών Ναών της πόλεως Ρεθύμνης θα κυματίζουν μεσίστιες και κατά την ώρα του Τρισαγίου οι κώδωνες θα κρούσουν πένθιμα.

Θα ανοιχθεί δε Βιβλίο Συλλυπητηρίων Ευχών, το οποίο θα κατατεθεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

γ) Τρισάγια, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, 31ης Μαρτίου 2019, σε όλους τους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ας έχομε πάντοτε την Ευχή και την Ευλογία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Στυλιανού, του μεγάλου αυτού εκκλησιαστικού άνδρα, ο οποίος αποτελεί καύχημα του τόπου και της Εκκλησίας μας, συνοδοιπόρους στον πνευματικό αγώνα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής της ζωής μας, που έχει σκοπό τον προσωπικό μας αγιασμό.

Και η μνήμη του ας παραμένει αιώνια και άσβεστη μέσα στους καρδιακούς μας χώρους.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ έκανε λόγο για έναν ταπεινό και προσηνή άνθρωπο, ο οποίος, όπως είπε, υπήρξε δικαίως, με βάση την πορεία του και διακονία του, μία σημαντική μορφή της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κυρό Στυλιανό, ως έναν άνθρωπο που διακόνησε με τη δύναμη της ψυχής του και την Εκκλησία και την ομογένεια.

«Η σημερινή ημέρα για εμάς είναι μέρα πένθους, αλλά μέσα στο πλαίσιο της χαρμολύπης της Αγίας μας Εκκλησίας, ευχαριστούμε το Θεό που τον χάρισε σε όλους εμάς τον άνθρωπο αυτόν, και τώρα πλέον πρεσβευτή στο ουράνιο θυσιαστήριο για την τοπική μας Εκκλησία. Πριν μερικά χρόνια με δική του πρόσκληση είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ και προσωπικά να δω ο ίδιος το μεγάλο έργο που επιτέλεσε στην αχανή ήπειρο της Αυστραλίας, κατά τα χρόνια της διακονίας του και πραγματικά τα θαύμασα δοξάζοντας το Θεό για τον άνθρωπο αυτό που κουβαλούσε την Κρήτη μέσα του και το χώμα της Κρήτης το σκόρπισε παντού σε αυτή την αχανή επαναλαμβάνω ήπειρο. Ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός υπήρξε Μέγας άνθρωπος, Μέγας παιδαγωγός, Μέγας δάσκαλος για όλους εμάς» αναφέρει ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης κ. Ευγένιος.

Σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο η τοπική Εκκλησία θα τον τιμήσει όπως του πρέπει.

«Αναμένουμε την ημέρα που θα οριστεί η εξόδιος Ακολουθία για να ορίσουμε και εμείς την επιμνημόσυνη δέηση που θα γίνει την ίδια ημέρα, στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό, αλλά και στο χωριό του. Από σήμερα οι σημαίες στους ναούς της Μητροπόλεώς μας, θα κυματίζουν μεσίστιες. Την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας θα δοθεί εντολή όλες οι καμπάνες να σημάνουν πένθιμα. Εύχομαι να μας έχει στην ευχή του και από τον ουρανό που βρίσκεται πλέον αυτός ο Μέγας ποιητής που είναι πλέον κοντά στον ποιητή των όλων. Ας ευλογεί και το δικό μας ταπεινό έργο», δήλωσε ο Σεβασμιώτατος.

«Ποτέ δεν έπαψε να μιλάει για την Κρήτη, για το Ρέθυμνο, τιμώντας την καταγωγή του, ακόμη και μέσα από τη μόρφωση που είχε, όχι μόνο ως απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής της Χάλκης, αλλά ως ένας πολυσπούδαστος, πνευματικός άνθρωπος που πάντα επιζητούσε τη γνώση, την εκπαίδευση, οδηγώντας τον αυτή η πληρότητα, στο να διδάσκει πέρα των άλλων, θεολογία στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ από το 1975, οπότε και εξελέγη αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας» υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Ευγένιος.

Εμφανίσεις: 300873
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: