Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018

patriarxiki sxoli 1

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ματθαίου προστάτου της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής, με την παρουσία πλήθους προσκυνητών, κληρικών και λαϊκών, τελέστηκε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου Δισρχιερατική Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Σεβ. Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και Σεβ. Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου.

Τους ιεροψαλτικούς χορούς στελέχωσαν οι ιεροσπουδαστές, οι οποίοι απέδωσαν με άριστο τρόπο τους ψαλμούς, υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και Άρχοντα της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Κωνσταντίνου Στεφανάκη.

Το παρόν στην Θεία Λειτουργία έδωσαν ο Πρόεδρος των Αποφοίτων της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης, ο Πρόεδρος του συνδέσμου Ιεροψαλτών Χανίων, Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου καθώς και Αντιδήμαρχοι της πόλεως και εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Ματθαίου προστάτου της Σχολής με την παρουσία πλήθους κληρικών, καθηγητών, μαθητών καθώς και ευσεβών προσκυνητών.

Το μεσημέρι παρατέθηκε εορταστικό γεύμα με την παρουσία της Σχολικής Εφορείας, των καθηγητών της Σχολής, γονέων και ιεροσπουδαστών.

Κατά την διάρκεια του γεύματος, οι Αρχιερείς μίλησαν στους μαθητές ευχόμενοι να έχουν καλή πρόοδο και επιτυχίες στη ζωή τους, θυμίζοντάς τους την ιστορία του σχολείου, του οποίου εκατοντάδες απόφοιτοι από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα έχουν αναδειχθεί Κληρικοί, Επίσκοποι, λαμπροί επιστήμονες, άριστοι οικογενειάρχες, σωστοί επιχειρηματίες και διακεκριμένοι ιεροψάλτες.

Στην συνέχεια σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σχολάρχης κ. Θωμάς Παναγιώτου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των Αποφοίτων της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης π. Αντώνιος Σαπουνάκης, ο Πρώην Σχολάρχης κ. Αναστάσιος Αθανασιάδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Χανίων κ. Σταύρος Βεζονιαράκης κ.ά.

patriarxiki sxoli 2

patriarxiki sxoli 2

patriarxiki sxoli 2

Εμφανίσεις: 249658
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: