Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. 20/02 13:20

kataniktikos xania 2

Φτάνοντας στην πιο ιερή περίοδο της Εκκλησίας μας, τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, έχουμε αφήσει πίσω μας τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Τριωδίου, που ήταν η περίοδος της προετοιμασίας και της βαθμιαίας προσέγγισης στην περίοδο της νηστείας.

Η Εκκλησία μας από τη Δευτέρα της πρώτης από τις επτά εβδομάδες της Σαρακοστής εισέρχεται σε μια περίοδο αγώνα. Σε ένα αγώνα ταπεινώσεως και νηστείας.

Μίας νηστείας, που όπως τόνισε και ο ομιλητής Αρχιμ. Νικηφόρος Κουνάλης, ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, που για να μας φτάσει στο στάδιο που θέλουμε να φτάσουμε πρέπει να γίνεται με καθαρή καρδιά και αγάπη προς τον πλησίον.

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως, τελέσθηκε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Χαλέπας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχούμενου πλήθος κλήρου και λαού.

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε πνευματική ομιλία από τον Αρχιμ. Νικηφόρο Κουνάλη, ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, τον οποίο παρουσίασε ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης προλογίζοντας το έργο του.

Με λόγια θερμά ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και τον ομιλούντα π. Νικηφόρο ο εφημέριος και ιερατικός προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτ. Δημήτριος Καταπίδης.

Την ομιλία έκλεισε ο Σεβασμιώτατος χαιρετίζοντας τους Κληρικούς και το Ποίμνιο του και ευχαριστώντας το π. Νικηφόρο που ομίλησε για τον αγώνα της νηστείας που πρέπει να κάνει ο Χριστιανός.

kataniktikos xania 1

kataniktikos xania 1

kataniktikos xania 1

kataniktikos xania 1

kataniktikos xania 1

kataniktikos xania 1

kataniktikos xania 1

kataniktikos xania 1

kataniktikos xania 1

kataniktikos xania 1

Εμφανίσεις: 301742
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: