Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. 01/02 10:42

kidonias 2

Δυνατά πνευματικά μηνύματα απηύθυνε προς τη νεολαία Λενταριανών που γέμισε το κλειστό Γυμναστήριο της περιοχής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός στο πλαίσιο των Β’ Χαραλάμπειων που αυτή τη φορά οι νέοι και οι νέες της ενορίας πραγματοποίησαν υπό τον συντονισμό του οικείου εφημερίου Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, παραδοσιακή μουσικοχορευτική βραδιά με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο.

''…Να γίνεται νέοι και νέες μας, τόνισε μεταξύ άλλων στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος, σαν τις μέλισσες που δεν παίρνουν από τα άνθη το δηλητήριο αλλά το άρωμα και το μέλι τους. Να ακούσετε παράλληλα και τα λόγια του Αποστόλου Παύλου, που λέει ”πάντα δοκιμάζεται το καλόν κατέχετε, από παντός είδους πονηρού απέχεσθαι”.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή συνέχεια στα Β΄Χαραλάμπεια τα οποία είναι κατάμεστα από πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στη συνέχεια ο Πρωτοσύγκελλος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τα πνευματικά λόγια και τις πατρικές του ευχές και εξήγησε στον κόσμο ότι ο σκοπός που γίνονται τα Χαραλάμπεια είναι εις ανάμνηση του μακαριστού π. Εμμανουήλ Γεωργιακάκη, αλλά παράλληλα και για πνευματική ενίσχυση όλων μας. Με λόγια εγκάρδια ευχαρίστησε τη νεολαία της Ενορίας του καθώς και την ομάδα μοτοσικλετιστών όπου όπως ανέφερε θα συνοδέψουν την Παρασκευή παραταγμένοι το λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους κατά την υποδοχή.

Ακολούθησε πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική από το συγκρότημα των αδελφών Στρατινάκη, ενώ χόρεψαν ο Λαογραφικός Όμιλος Χανίων και ο παραδοσιακός σύλλογος Καγιαλές, κερδίζοντας το θερμότατο χειροκρότημα.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ιερείς περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων, ενώ την όλη εκδήλωση συντόνισε η κ. Κική Δούκα.

kidonias 1

kidonias 1

kidonias 1

kidonias 1

kidonias 1

kidonias 1

kidonias 1

kidonias 1

kidonias 1

kidonias 1

kidonias 1

kidonias 1

kidonias 1

kidonias 1

kidonias 1

Εμφανίσεις: 301869
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: