Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/09 23:28

xeirotonia kritis 5

Κατά τη σημερινή εορτής της συλλήψεως του Τιμίου Προδρόμου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πόρου Ηρακλείου, με τη συμμετοχή κληρικών της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Μιχαήλ Βασσάλου.

Στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό, οι οποίοι έσπευσαν να αναφωνήσουν το «Άξιος» στον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο, ο π. Μιχαήλ, βαθύτατα συγκινημένος, ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο για την ύψιστη τιμή της προαγωγής του στο δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης.

Κατά την αντιφώνησή του, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης στο νεοχειροτονηθέντα ιερέα, προτρέποντάς τον να είναι πάντοτε άξιος και δίκαιος ιερέας, να δίδει συνεχώς μαρτυρία Χριστού και να πορεύεται ταπεινά με γνώμονα πάντοτε το καλό της Εκκλησίας.

xeirotonia kritis 1

xeirotonia kritis 1

xeirotonia kritis 1

xeirotonia kritis 1

xeirotonia kritis 1

xeirotonia kritis 1

Εμφανίσεις: 302760
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: