Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κισάμου. 06/03 18:06

sinaxi-kisamou-2

Ο Ιερός Κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου είχε την ευκαιρία της κοινής προσευχής κατά την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος εις την Ι. Πατριαρχική Μονή Οδηγήτριας Γωνιάς και, εν συνεχεία, της συμμετοχής σε Ιερατική Σύναξη, η οποία πραγματοποιήθηκε εις την παρακείμενη Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.

Ομιλητής της Σύναξης ο Αιδ. Πρωτ. π. Ευάγγελος Παπανικολάου, Θεολόγος-Ιατρός-Ιεραπόστολος, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Το κράσπεδο του Ναού».

Ο ομιλητής, με το χάρισμα του λόγου πουν τον διακρίνει, αναφέρθηκε χρησιμοποιώντας την Παλαιά Διαθήκη εις το πρόσωπο του Ιερέως, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Κύριο έργο του Κληρικού είναι η Θεία Λειτουργία, η σχέση του με το Ιερό Θυσιαστήριο. Ο Ιερεύς που λειτουργεί με ευλάβεια και φόβο Θεού καταρτίζεται από την Θεία Λειτουργία, για τον λόγο αυτό χρειάζεται να πλησιάζουμε το Ι. Θυσιαστήριο κεκαθαρμένοι εσωτερικά, καθώς η κάθαρση μας ενώνει με τον Θεό. Οι Ιερείς μεταφέρουν την προσευχή του λαού στον Θεό. Με την άσκηση μας διορθώνουμε την κακία μας και έχουμε καλή σχέση με τον Θεό».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε, με λόγους θερμούς, τον ομιλητή, σημειώνοντας πως: «Η ιερωσύνη είναι χάρισμα και καθημερινά καλείται ο Κληρικός να κάνει την αυτοκριτική του και τον προσωπικό του αγώνα. Ιδιαίτερα την περίοδο αυτή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής καλείται να αποτινάξει την ραθυμία της ψυχής, να εγερθεί από τον πνευματικό ύπνο και να ανέβει από την κατάσταση της «κατά σάρκα» ζωής εις την κατάσταση της «κατά πνεύμα» ζωής, για να μην οδηγηθεί στον μέγιστο κίνδυνο και παγίδα που καθημερινά τον πολιορκεί, αυτό της εκκοσμίκευσης», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Κληρικών και του ομιλητού.

sinaxi-kisamou-1

Εμφανίσεις: 301705
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: