Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. 30/01 00:30

kataigismos

Καταιγισμός αγάπης στο Πορτοκάλι από αμέτρητους φίλους και φίλες που έδωσαν το παρών στην κοπή της ετήσιας Πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιττας της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου.

Την Αγιοβασιλόπιττα της Ιεράς Μητροπόλεως μας, του συνδέσμου Εφημεριών ο Ποιμήν, του Ιδρύματος Εκκλησιαστικής Διακονίας, του Γραφείου Τύπου και του Ρ/Σ ”Μαρτυρία”, του Ξενώνος συνοδών Ασθενών ''Θαλπωρή'' , του Κεντρικού Συσσιτίου, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και του Θεοχαριδείου, ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός συμπροσευχούμενων του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη και του Προέδρου Εφημεριών ο ”Ποιμήν” Πρωτ. Αντωνίου Σαπουνάκη.

Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που στηρίζει ένα έργο ευλογημένο από το Θεό, τόνισε ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του, ένα έργο που είναι του κόσμου όλου για τον κόσμο που έχει ανάγκη.

Στη συνέχεια αποδόθηκαν τιμητικές ευαρέσκειες της Μητροπόλεως, από τον Σεβασμιώτατο, σε Κληρικούς που έλαβαν μεταπτυχιακούς και διδακτωρικούς τίτλους σπουδών καθώς και σε παιδιά Κληρικών που εισήχθηκαν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το παρών έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης ο οποίος προσέφερε στην Μητρόπολη το ποσόν των 5.000 ευρώ, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας ο οποίος προσέφερε το ποσόν των 8.000 ευρώ, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Καλογερής, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης, Αντιδήμαρχοι του Νομού μας και Δημοτικοί σύμβουλοι.

Την φιλανθρωπική εκδήλωση πλαισίωσαν με την εξαιρετική παραδοσιακή μουσική και τραγούδια τους, το συγκρότημα του Γιώργου και Νίκου Στρατάκη που ήρθαν από το Ηράκλειο, καθώς και ο παραδοσιακός χορευτικός σύλλογος τα Σφακιά, που αμφότεροι συμμεριζόμενοι το έργο που προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια η Μητρόπολη προς τον συνάνθρωπο, τραγούδησαν και χόρεψαν αντίστοιχα αφιλοκερδώς, κερδίζοντας το θερμότατο χειροκρότημα από όλο τον κόσμο που είχε γεμίσει ασφυκτικά το κέντρο Πορτοκάλι στην γέφυρα του Γερανίου.

Τιμητική πλακέτα απεδόθη από τον Σεβασμιώτατο στον κ. Σήφη Παπασηφάκη πρόεδρο του χορευτικού συλλόγου ''τα Σφακιά'', και από τον Πρωτοσύγκελλο στα Στρατάκια, και την προσφορά τους στην Μητρόπολη και γενικότερο στον αναγκεμένο αδελφό, όπου αφιερώθηκε η σημερινή εκδήλωση.

Ένα θερμότατο ευχαριστώ απεδόθη και προς όλους τους χορηγούς που στήριξαν και αυτή την φορά την φιλανθρωπική κίνηση της Μητροπόλεως, που χωρίς την δική τους συμβολή τα πράγματα θα ήταν πολύ δυσκολότερα.

Συγκεκριμένα τα δώρα και τα εδέσματα ήταν προσφορά τοπικών επιχειρήσεων του τόπου μας.

Μικροί και μεγάλοι εν συνεχεία, γέμισαν την πίστα χορέυοντας και τραγουδώντας αγαπημένα τραγούδια και επιτυχίες του κρητικού συγκροτήματος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 302114
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: