Γράφτηκε από τον/την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. 24/03 23:04

makarios hellas

"Να προετοιμάσουμε τις καρδιές μας ώστε, σε κάθε δύσκολη απόφαση που καλούμαστε να λάβουμε στη ζωή μας, να προτάσσουμε πάντοτε την αγάπη και την αφοσίωσή μας στον Θεό και στην Πατρίδα".

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το πρόσωπο της Παναγίας και τους αγώνες των προγόνων μας, όπως σημειώνει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, σε μήνυμά του με αφορμή τη σημερινή διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου.

Ο Σεβασμιώτατος υπενθυμίζει ότι η χάρη στην Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία απεδέχθη το Θέλημα του Θεού, το ανθρώπινο γένος απαλλάχτηκε από την προπατορική αμαρτία και αντίκρισε ξανά την πόρτα του Παραδείσου, ενώ χάρη στους αγωνιστές του '21, που υπάκουσαν στη φωνή της ελληνορθοδόξου συνειδήσεώς τους, μπόρεσαν οι επόμενες γενιές Ελλήνων να ζουν ελεύθερες, απαλλαγμένες από τον οθωμανικό ζυγό.

Αμφότερες οι επιλογές, όπως επισημαίνει στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, αναδεικνύουν το χρέος των σύγχρονων Ελλήνων να κρατάμε ψηλά στη συνείδησή μας και να μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές τα ιδανικά της Πίστεως και του Γένους μας.

Επισυνάπτεται ολόκληρο το Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και για την 200η Επέτειο της ενάρξεως της Ελληνικής Επαναστάσεως.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Εμφανίσεις: 206239
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: