Γράφτηκε από τον/την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. 06/12 02:05

euxes makariou se sebasteias 2

Δείπνο προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, ο οποίος εόρταζε τα ονομαστήριά του, παρέθεσε το βράδυ της Τετάρτης, 4 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος.

Στο δείπνο παρακάθισαν όλοι η κληρικοί και οι πρεσβυτέρες της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας του Σύδνεϋ, οι οποίοι ευχήθηκαν έτη πολλά στον εορτάζοντα Μητροπολίτη, ενώ του επιφύλαξαν ένα ξεχωριστό δώρο, που ήταν ένα ρολόι αντίκα.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος αναφέρθηκε με επαινετικά λόγια στην προσωπικότητα του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ, ενώ τον ευχαρίστησε για την πολυετή -και, μάλιστα, σε δύσκολες συνθήκες, όπως επισήμανε- προσφορά του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Επίσης, του μετέφερε τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, εκφράζοντας και τις προσωπικές του εγκάρδιες ευχές για έτη πολλά, ευλογημένα, καρποφόρα και ειρηνικά.

Εμφανώς συγκινημένος, ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε όλους τους παρακαθήμενους στο δείπνο, ενώ απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο, τον ευχαρίστησε ιδιαιτέρως διότι, όπως σημείωσε, «από την πρώτη στιγμή που αφίχθη στο Σύδνεϋ και γνωριστήκαμε, έχει δείξει μια απέραντη ευαισθησία και αγάπη προς στο πρόσωπό μου».

Ειδική μνεία έκανε, επίσης, στους ιερείς και στις πρεσβυτέρες, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για τη συνεργασία που είχαν κατά τη διάρκεια των 29 ετών της διακονίας του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Σημειώνεται ότι το πρωί της ίδιας ημέρας εορτάστηκε με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Σύδνεϋ.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, ο οποίος στη συνέχεια δέχθηκε ευχές από κληρικούς και από πλήθος πιστών στο Μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

euxes makariou se sebasteias 1

euxes makariou se sebasteias 1

euxes makariou se sebasteias 1

euxes makariou se sebasteias 1

euxes makariou se sebasteias 1

Εμφανίσεις: 298005
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: