Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/07 14:44

notia afstralia 6

Ως γνωστό, ο Ιερός Ναός του Προφήτη Ηλία στο Νόργουντ Αδελαΐδος είναι ο μοναδικός Ιερός Ναός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην αυστραλιανή Ήπειρο, που είναι αφιερωμένος στην χάρη του μεγάλου αυτού Προφήτη.

Προς τούτο, σεμνύνεται η ευλογημένη αυτή Κοινότητα-Ενορία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για τον Πολιούχο της.

Διά τούτο και παρατηρείται κάθε χρόνο στην μνήμη του, να συρρέουν πλήθος κόσμου, όχι από την Νότια Αυστραλία, αλλά από το Σύδνεϋ και την Μελβούρνη για να γιορτάσουν στην μνήμη του.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου, κ. Νίκανδρος, περιστοιχούμενος υπό του Ιερού κλήρου Αδελαΐδος, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό με ανοιξαντάρια και αρτοκλασίαν.

Ο Θεολόγος και ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Κρήτης, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μελχισεδέκ Αμπελικάκης, εκήρυξε τον θείο λόγον με το επίκαιρο θέμα ο πυρφόρος Προφήτης.

Στο τέλος η φιλόξενος Ενορία εδεξίωσε όλους τους επισήμους στο ενοριακό Κέντρο. Παράλληλα ετελέστει και την ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου.

Την επομένη, ανήμερα της Πανηγύρεως, πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό και τον αύλιο χώρο του.

Ο Θεοφιλέστατος πλαισιούμενος υπό του Ιερού κλήρου, ελειτούργησε, ωμίλησε επικαίρως και προέστει στην λαμπρή περιφορά της Ιεράς εικόνος του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτη, στο ευρύχωρο προαύλιο του μεγαλοπρεπή Ιερού Ναού.

Ακολούθησε πλούσιο γεύμα στην αίθουσα του ενοριακού Κέντρου, όπου ο Θεοφιλέστατος ευλόγησε την τράπεζα και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και παρά Κυρίω ευλογημένα.

Οι εκδηλώσεις του πανηγυριού ετελείωσαν την Κυριακή με πλούσιο φαγητό και μουσική, στο ενοριακό Κέντρο.

notia afstralia 1

notia afstralia 1

notia afstralia 1

notia afstralia 1

notia afstralia 5

notia afstralia 1

Εμφανίσεις: 300352
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: