Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/12 11:23

kalanta melbourni 7

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Κυριακη 23η Δεκεμβρίου τα κάλαντα της 2ας Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Βικτωρίας και Τασμανίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, και για πρώτη φορά στο φημισμένο και ιστορικό Melbourne Town Hall του δήμου της Μελβούρνης στο κέντρο της πόλης.

Τα καλάντα έλαβαν χώρτα παρουσία των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων, Δέρβης κ.Ιεζεκιήλ, Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου, καθώς και του Επισκόπου της Ρουμανικής Εκκλησίας έν Αυστραλία κ. Μιχάηλ.

Συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Ελλαδός εν Μελβούρνη, κ. Δημήτριος Μιχαλόπουλος, και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, κ. Βασίλειος Παπαστεργιάδης, ενώ συμμετείχαν και κληρικοί της Μελβούρνης.

Την ευθύνη της παρουσίασης του εορταστικού προγράμματος είχαν ο κ. Νικόλας Κρικέλης και η κα. Ιωάννα Σαββίνου.

Να σημειωθεί ότι περίπου 2,500 ομογενείς από όλλα τα προάστια της Μελβούρνης παρακολούθησαν το πλούσιο πρόγραμμα της βραδινής εκδήλωσης.

Τα Κάλαντα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και εφέτος είχαν πανορθόδοξο χαρακτήρα, καθώς, πέραν της χορωδίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας εν Μελβούρνη, έλαβαν μέρος και οι χορωδίες της Αντιοχειανής και της Ρουμανικής παροικίας.

Επιπλέον, το πλούσιο πρόγραμμα της εκδήλωσης λάμπρυναν με τη συμμετοχή τους και οι χορωδίες πολλών ελληνικών πολιτιστικών συλλόγων της Μελβούρνης και της Βικτωρίας τα μέλη των οποίων τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα και παρουσίασαν γιορτινά θέματα από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και του Πόντου.

Τα Κάλαντα της Μελβούρνης πραγματοποιούνται εδώ και 35 χρόνια υπό την επίβλεψη των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων, Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου, καθώς και του οργανωτικού συμβουλίου, ενώ κάθε χρόνο αυξάνεται και ο αριθμός του κόσμου που παρακολουθεί το πρόγραμμα.

Μετά το πέρας της γιορτινής εκδήλωσης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανού και ευχήθηκε στον κόσμο ευλογημένα Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος 2019.

kalanta melbourni 1

kalanta melbourni 1

kalanta melbourni 1

kalanta melbourni 1

kalanta melbourni 1

kalanta melbourni 1

kalanta melbourni 1

Εμφανίσεις: 300616
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: