Γράφτηκε από τον/την Εκ του Ναού. 12/04 09:57

melbourni 5

Σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς, εορτάσθηκε την Τρίτη ημέρα της Διακαινησίμου, η Παναγία Πορταϊτισσα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεότοκου, Μελβούρνης, στον οποίο θυσαυρίζεται αντίγραφο του Ιερού Εικονίσματος, από την Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους.

Την παραμονή της εορτής, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Βασίλειου της Αντιοχειανής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αυστραλία. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, και Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβος.

Ο Πανορθόδοξος και Πασχαλινός εσπερινός πανορθόδοξο χαρακτήρα με Ιερείς και Διακόνους της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής και της Αντιοχειανής Εκκλησίας.

Ο Εσπερινός ετελέσθει σε τρεις γλώσσες, Ελληνική, Αραβική και Αγγλική.

Οι χωροδίες Ρωμανός ο Μελοδός της Αντιοχειανής Εκκλησίας και Δαυίδ ο Ψαλμωδός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας λάμπρυναν την ακολουθία.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ετελέσθη ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου, και με τη συμμετοχή του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Σοφρωνίου Κονιδάρη από το Σύδνεϊ και του Πρεσβυτέρου Γεωργίου Φράγκου, προΐσταμένου του Ιερού Ναού.

Ακολούθησε εόρτια τράπεζα, στην αίθουσα του Ιερού Ναού.

melbourni 1

melbourni 1

melbourni 1

melbourni 1

melbourni 1

melbourni 1

melbourni 1

melbourni 1

melbourni 1

melbourni 1

melbourni 1

Εμφανίσεις: 302989
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: