Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/03 14:25

lun 10

Γράφει ο Αρχιμ. Ελπίδιος Καραλής


Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ξεκίνησε με τον Πανηγυρικό Εσπερινό το βράδυ της 24ης Μαρτίου, στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με παρουσία όλου του ιερού κλήρου της πόλεώς μας για να τιμήσουν τη μεγάλη Θεομητορική γιορτή. Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννη του Βουνού, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ευάγριος Κουτούζης, προεξήρχε της ακολουθίας στην οποία παρέστησαν πλήθος κόσμου.

Την επομένη, κυριώνυμον ημέρα της εορτής , ετελέσθη στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, αρτοκλασία και λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος με την παρουσία του Προξένου της Ελλάδας, του Προέδρου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας, όλου του Ιερού Κλήρου της πόλεώς μας και εκπροσώπους των σχολείων. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε επίσημο γεύμα στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μέγας Αλέξανδρος».

Η επίσημη δοξολογία για την Ελληνική εθνική επέτειο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 26 Μαρτίου στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Παραβρέθηκαν, ο Πρόξενος και ο Υποπρόξενος της Ελλάδας στην Δυτική Αυστραλία, ο Πολιτειακός βουλευτής κ. Κατσαμπάνης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας, δάσκαλοι και μαθητές του Ελληνικού σχολείου «Άγιος Ανδρέας» και πλήθος κόσμου. Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ελπίδιος Καράλης διάβασε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανού, στα Αγγλικά και Ελληνικά, το οποίο αναφερόταν στο διπλό εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Στο τέλος της Θεία λειτουργία οι μαθητές του Ελληνικού σχολείου παρουσίασαν ποιήματα με επετειακό περιεχόμενο.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας διαβάστηκε Τρισάγιο και έγινε η επίσημη τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων, στο Βασιλικό Πάρκο (Kings Park) της πόλης. Η τελετή ξεκίνησε με παρέλαση υπό τους ήχους των τυμπάνων που έπαιζαν μαθητές του σχολείου ενώ ακολουθούσαν περήφανα οι σημαίες και στη συνέχεια οι εκπρόσωποι όλων των φορέων που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Συγκινητική ήταν η παρουσία βετεράνων του στρατού της Αυστραλίας. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόξενος της Ελλάδας καθώς και εκπρόσωπος της Πολιτειακής Κυβέρνησης. 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου έδωσαν σε όλους μας, μαθητές και ενήλικες, την ευκαιρία να τιμήσουμε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την ανεξαρτησία της Ελλάδας κι επιπλέον να αναλογισθούμε το μήνυμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την υπέρτατη αξία της Ελευθερίας.

Φωτο: Lyn Whitfield-King Photography

lun 1

lun 1

lun 1

lun 1

lun 1

lun 1

lun 1

lun 1

lun 1

lun 1

lun 1

lun 1

lun 1

lun 16

lun 15

lun 17

elpidios 1

elpidios 1

elpidios 1

Εμφανίσεις: 304569
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: