Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/02 11:12

tripoleos-5

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού, την Κυριακή του Ασώτου, 12 Φεβρουαρίου 2017, ο ευρισκόμενος στην Αυστραλία Μητροπολίτης Τριπόλεως και πάσης Λιβύης κ. Θεοφύλακτος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Blacktown, Νέας Νοτίου Ουαλίας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή της παραβολής του Ασώτου, αναλύοντας τα πλούσια νοήματά της.

Εν συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τα ακόλουθα συναισθήματά του προς στο εκκλησίασμα: «Εσείς, εδώ, οι ομογενείς, μεγαλώνετε με αρχές τα παιδιά σας. Εύγε σας. Σας καμαρώνω. Μην αισθάνεσθε λύπη ότι είστε ξενιτεμένοι. Και εγώ έχω πάνω από σαράντα χρόνια που ζω μακριά από την πατρίδα μου. Έπρεπε να υπηρετήσω τον Ελληνισμό της Βορείου Αφρικής. Δεν έχω κανένα παράπονο, παρόλο που μας έδιωξαν οι Ισλαμισταί από την Επαρχία μας, αλλά πιστεύουμε στη Χάρη του Θεού, είναι μια δοκιμασία αυτή, ότι και με τις προσευχές σας θα επιστρέψω στην Επαρχία μου. Να είστε υπερήφανοι γιατί κρατάτε μια Ελλάδα πολύ ζωντανή εδώ, μια Ελλάδα που υπερηφανεύεται η Μητέρα Ελλάδα μακριά από εδώ. Αλλά παράλληλα, όμως, και την Μητέρα Ελλάδα μην τη ξεχάσετε, μην τη πικράνετε, μην τη λησμονήσετε. Εύχομαι να έχετε υγεία και χαρά στη ζωή σας».

Μετά την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους και εξέφρασε την χαρά του για την εκεί παρουσία και την προσωπική του επαφή με το πλήρωμα της Ενορίας, και συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Σωτήριο Παπαφιλόπουλο και τους ενορίτες για την υποδειγματική τάξη τους και την ευπρεπή παρουσία του Ιερού Ναού.

Ο π. Σωτήριος στην αντιφώνησή του προς τον Σεβασμιώτατο είπε χαρακτηριστικά: «Παρακολουθούμε τον αγώνα σας, όχι μόνο της υπομονής, αλλά της Σταυροαναστάσιμης πορείας, την οποία δοκιμάζετε. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε όπως ο Θεός δώσει, να ειρηνεύσει η ταραγμένη περιοχή της Βορείου Αφρικής, η εμπόλεμη Λιβύη και ο λαός της, και να επιστρέψετε στην Μητρόπολή σας, υγιής και δυνατός».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν κεράσματα σε όλους στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ενορίας-Κοινότητος Αγίας Παρασκευής από τις ευλαβείς κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητος.

tripoleos-1

tripoleos-2

tripoleos-3

tripoleos-4

tripoleos-6

Εμφανίσεις: 304191
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: