Γράφτηκε από τον/την Εθνικός Κήρυκας. 12/09 01:05

de santis1

Του Θεοδώρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας


Ο κυβερνήτης της Φλόριδας και υποψήφιος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, Ρον ΝτεΣάντις (Ron DeSantis) συνοδευόμενος από την σύζυγό του Τζιλ Κέισι ΝτεΣάντις (Jill Casey DeSantis) επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 11ης Σεπτεμβρίου τον Ιερό ναό και Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν.

Το ζεύγος ΝτεΣάντις υποδέχθηκαν ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας, ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του Οργανισμού «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου», Μιχάλης Ψαρός, ο οποίος έπαιξε πρωταρχικό ρόλο στην αποπεράτωση του Ναού, ο ιερατικός προϊστάμενος πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Βυθούλκας και ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Δημήτρης Παπακώστας.

Ο κ. Ψαρός τους ξενάγησε στο Ιερό Προσκύνημα, αναφερθείς στη σημασία του τόσο για την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία, όσο και για τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθότι είναι ο μόνος τόπος λατρείας που υπάρχει στην περιοχή.

Ο κ. ΝτεΣάντις και η σύζυγός του, οι οποίοι ήθελαν την ημέρα της επετείου του τρομοκρατικού πλήγματος να επισκεφθούν το Σημείο Μηδέν, εισήλθαν με ευλάβεια στο Ναό, θαύμασαν τις αγιογραφίες και γενικότερα το οικοδόμημα.

Ο κ. ΝτεΣάντις έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον ναό και μάλιστα ζήτησε να δει και να βαστάξει το απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου το οποίο βρίσκεται αποθησαυρισμένο στον ναό, λέγοντας «να έχω τον Αγιο Νικόλαο προστάτη και ευλογία μου».

Επίσης, το ζεύγος ΝτεΣάντις χαιρέτησε ομογενείς συγγενείς θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους την ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης.

Στη συνέχεια, το ζεύγος ΝτεΣάντις και οι αξιωματούχοι του Εθνικού Προσκυνήματος μετέβησαν πεζή εκεί που ήταν ο αρχικός Ναός του Αγίου Νικολάου.

de santis2

de santis2

Εμφανίσεις: 227179
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: