Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 24/03 10:15

amerikis mideias 1

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Επιστολή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr στους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης, ο Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος.

Με την εν λόγω επιστολή, ο Επίσκοπος Μηδείας φέρεται να ζητά από τους κληρικούς στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με την δράση του Πατριαρχείου Μόσχας, της ROCOR και της OCA στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης.

Ο Θεοφιλέστατος στην αρχή της επιστολής μεταξύ άλλων τονίζει: "Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος μου διαβίβασε επιστολή του Αρχιγραμματέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με την οποία ζητά να προσκομίσουμε στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο έκθεση για την παρουσία και το έργο του Πατριαρχείου Μόσχας εντός της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης".

Στη συνέχεια ο Επίσκοπος Μηδείας παρακαλεί τους κληρικούς να δώσουν τις παρακάτω συγκεκριμένες πληροφορίες:

1) Ρωσικές Ορθόδοξες Ενορίες κοντά στην Εκλησία σας και που βρίσκονται ακριβώς κάτω από το Πατριαρχείο Μόσχας ή υπό την δικαιοδοσία της ROCOR

2) Παρακαλώ να με ενημερώσετε εάν κάποια από αυτές τις ενορίες έχει οποιαδήποτε αλληλεπίδραση μαζί σας ή τους ενορίτες σας

3) Επιπλέον, προσωπικό μου αίτημα είναι να μου παράσχετε επίσης και μια αναφορά για τις ενορίες της OCA στην περιοχή σας.

Ο Θεοφιλέστατος ο οποίος έχει και τις ευθύνες για την λειτουργία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης, ζητά να διαβιβάσουν την έκθεση το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορέσει να ετοιμάσει ο ίδιος την έκθεση για τον Παναγιώτατο.

Κλείνοντας ο Επίσκοπος Μηδείας μεταφέρει τις πατρικές ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, και εύχεται καλό υπόλοιπο της Αγίας Τεσσαρακοστής.

Εμφανίσεις: 302113
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: