Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/09 11:10

nazianzou bartholomeos

Του Θάνου Θανόπουλου στην Romfea.gr


Ιδρυτικό Μέλος του Κληροδοτήματος «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» σύμφωνα με πληροφορίες έγινε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού Αθηναγόρας (Ζηλιασκόπουλος).

Να αναφερθεί ότι το Πατριαρχικό Κληροδότημα προορίζεται για την οικονομική ανεξαρτησία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και αποτελεί μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία των Αρχόντων του Τάγματος του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στην Αμερική.

Ο Επίσκοπος Ναζιανζού όταν εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο εξέφρασε την επιθυμία να προσφέρει οικονομικά ό,τι μπορεί στην Μητέρα Εκκλησία.

Οι πληροφορίες που δημοσιεύει η αγγλική έκδοση του "Εθνικού Κήρυκα" αναφέρουν ότι ο Επίσκοπος Αθηναγόρας στο αναμνηστικό της χειροτονίας, έδωσε σε όλους μια κάρτα με την οποία εξηγούσε ότι θα κάνει δωρεές εκ μέρους του κόσμου στο Κληροδότημα και το γυναικείο φιλόπτωχο.

Ο κ. Αθηναγόρας έχει τονίσει ότι η ίδρυση του Κληροδοτήματος θα διασφαλίσει ότι τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος όσο και ο εκάστοτε Πατριάρχης θα μπορεί να συνεχίσει το θεάρεστο του Χριστού και των Αποστόλων.

Τέλος να σημειωθεί ότι τα ιδρυτικά μέλη καταβάλλουν το ποσό των 100.000 δολλαρίων σε βάθος 10 ετών, όπου αντιστοιχεί σε 10.000 δολλάρια κατ' έτος.

Εμφανίσεις: 300449
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: